Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiams vis didesnį nerimą kelia čia plūstantys atvykėliai iš Bulgarijos ir Rumunijos

Vokietijos sostinės Berlyno rajono Nojkelno burmistras Heinzas Buschkowsky pareiškė, kad didžiulis atvykstančių rumunų ir bulgarų skaičius sukelia vis didesnių problemų.
Imigrantai Berlyno Nojkelno rajone
Imigrantai Berlyno Nojkelno rajone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nojkelno rajone Berlyne tradiciškai gyvena daug atvykėlių iš kitų šalių, tačiau nepasiturinčių bulgarų ir rumunų antplūdis čia jau suformavo atskiras „salas“, skelbia „Welt“.

H.Buschkowsky sakė, kad ir jo kolegos kituose didžiuosiuose Vokietijos miestuose susiduria su panašiomis problemomis. Tiesa, jis teigė, jog politikai Vokietijoje dar nesugeba pripažinti iškylančių sunkumų dėl šių atvykėlių integracijos.

„Kalbama apie Europos Sąjungos piliečius, ir mums reikia sugalvoti, kaip padėti jiems integruotis visuomenėje, jeigu jie nori pasilikti pas mus“, – sakė burmistras. Jis sakė, jog privaloma miestams skirti papildomų lėšų, kad šiems atvykėliams būtų sudarytos sąlygos įsilieti į vietos gyvenimą.

Pavyzdžiui, atvykėlių romų vaikai, kaip Europos Sąjungos piliečiai, turi teisę į vidurinį išsilavinimą. Vien į Nojkelno rajoną per pastaruosius kelis mėnesius atvyko keli šimtai vaikų iš Bulgarijos ir Rumunijos. Tad čia reikia daugiau mokytojų, taip pat mokančių rumunų ir bulgarų kalbas.

Burmistras sako puikiai suprantantis imigrantų motyvaciją. „Po Europos Sąjungos išplėtimo daugybė skurdžiai gyvenančių žmonių Bulgarijoje ir Rumunijoje tapo sąjungos piliečiais. Tai, kad jie keliauja į kitas šalis, norėdami užtikrinti sau pragyvenimą, savaime suprantama, kiekvienas iš mūsų darytų tą patį“, – sakė jis.

Kaip rašo „Welt“, netoli nuo Nojkelno, Kroicbergo rajono parke, prieš kurį laiką įsikūrė atvykėlių romų stovykla. Miesto valdžia kol kas sprendžia, ką su jais daryti.

Duisburge atvykėlių iš Rumunijos ir Bulgarijos skaičius jau pasiekė 4000. Viena visuomeninė organizacija jau kreipėsi į miesto valdžią, prašydama spręsti problemas miesto Hokfeldo rajone, kuriame apsistoja daugiausia atvykėlių iš šių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius