Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių politiko nužudymą tiriantys pareigūnai rado 46 šaunamuosius ginklus

Vokietijoje iš trijų asmenų, įtariamų kanclerės Angelos Merkel partijai priklausiusio politiko nužudymu, buvo konfiskuoti 46 šaunamieji ginklai.
Walterio Luebcke portretas
Walterio Luebcke portretas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai trečiadienį patvirtino šią dienraščio „Tagesspiegel“ paskelbtą informaciją ir pridūrė, kad tyrimas dėl ginklų tebevyksta.

Migrantus rėmęs 65 metų politikas Walteris Lubcke, vadovavęs šalies vakaruose esančio Kaselio administracijai, buvo nušautas savo namų terasoje birželio 2 dieną.

Dėl žmogžudystės suimtas 45 metų ultradešiniųjų pažiūrų Stephanas Ernstas iš pradžių prisipažino nušovęs politiką, tačiau vėliau prisipažinimą atsiėmė.

Byloje figūruoja dar du įtariamieji. Vienas jų įtariamas 2016 metais pardavęs ginklą, kuriuo buvo nušautas W.Lubcke, kitas – suvedęs ginklo pardavėją ir įtariamą politiko žudiką.

W.Luebcke uoliai gynė kanclerės A.Merkel sprendimą per 2015-ųjų migrantų antplūdį atverti sienas prieglobsčio prašytojams. Jis papiktino dešiniojo sparno ekstremistus pareiškimu, kad šiam kanclerės sprendimui prieštaraujantys vokiečiai gali išvykti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius