Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietė prisipažino nužudžiusi penkis savo kūdikius

Ji slapta pagimdė vaikus namuose ir ten arba miške nužudė, kaip manoma, iš baimės, kad jie pakenks gyvenimo kokybei. 28-erių moteris savo kaltę pripažino, skelbia spiegel.de.
Vokietijos policininkai
Vokietijos policininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei penkerius metus Šlezvigo-Holšteino policija aiškinosi dviejų vaikų mirties priežastis. Dabar byla išspręsta – moteris prisipažino 2006 ir 2007 metais juos nužudžiusi, o vėliau gyvybę atėmusi ir dar trims kūdikiams.

Flensburgo policija ir prokuratūra ketvirtadienį visuomenei pateikė tyrimo duomenis. Teigiama, kad du vaikus moteris nužudė namie, tris – miške. 

Nusikaltimus padariusi vokietė yra ištekėjusi ir augina du vaikus, jų amžius 8–10 metų. Šeima gyveno ne itin pasiturinčiai, nebuvo tikra dėl savo pajamų, tad moteris bijojo, kad daugiau vaikų jie nepajėgs išlaikyti ir šie dar labiau pakenks gyvenimo kokybei. Anot pareigūnų, vokietė bijojo būti palikta vyro, jei šeimoje augs daugiau vaikų. Jis didesnės šeimos nepageidavo.

„Ji niekam nesakė apie savo nėštumus, net ir vyrui“, – tikino prokurorė Ulrikė Stahlmann. Vyras aiškina nieko apie nėštumus nežinojęs. 2006 ir 2007 metais nužudyti vaikai buvo jo atžalos. 

Šeima vaikų ir jaunimo tarnybai nebuvo žinoma.

Moteriai išduotas arešto orderis dėl žmogžudysčių. Manoma, kad policija suėmimu sustabdė tolimesnes žudynes. Anot prokurorų, susidarė įspūdis, kad išsikalbėjusiai apie nusikaltimus moteriai pasidarė lengviau.

Rasti kūneliai

Pirmasis kūdikis 2006 metais rastas popieriaus rūšiavimo konteineryje. Autopsija parodė, kad kūdikis gyveno labai trumpą laiką. Teigiama, kad tąkart rasta ir placenta, nustatytas motinos DNR.

Antrojo kūdikio kūnas rastas 2007 metais prie vieno Šlėzvigo-Holšteino kelio esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kūnelis buvo suvyniotas į plastikinį maišelį. Kai vairuotojas jį rado, vaikas buvo apie parą kaip miręs.

Kitus tris kūnelius moteris paslėpė rūsyje esančiose dėžėse. Policija rado kūnelių likučius. Patologai jau nebegalėjo nustatyti nei mirties laiko, nei priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius