Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija iš šalies išsiuntė keturis Sirijos diplomatus

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle ketvirtadienį pareiškė, kad, suėmus du šnipinėjimu režimo naudai įtariamus asmenis, iš šalies išsiunčiami keturi Sirijos ambasados Berlyne diplomatai.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Suėmus du šnipinėjimu Sirijai įtariamus asmenis, aš nusprendžiau išsiųsti keturis Sirijos ambasados Berlyne darbuotojus“, – sakoma G.Westerwelle pareiškime.

„Sirijos ambasadorius apie šį sprendimą informuotas“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad diplomatai bei jų šeimos nariai privalo išvykti iš šalies per tris paras.

Kaip informavo diplomatiniai šaltiniai, būta „akivaizdžių požymių“, jog minėtų keturių asmenų „veikla nesuderinama su diplomatine teise“.

Jeigu Damasko režimas ir toliau trukdys Vokietijoje esantiems opozicijos atstovams ir sirams, gali būti imtasi ir tolesnių veiksmų, pridūrė šaltiniai.

Šnipinėjimu įtariami 47 metų Vokietijos pilietybę turintis libanietis Mahmoudas El A. ir 34-erių metų Sirijos pilietis Ahramas O. buvo suimti Berlyne antradienį.

Po jų suėmimo G.Westerwelle išsikvietė Sirijos ambasadorių.

„Federalinės vyriausybės pozicija šio susitikimo metu neabejotinai aiški. Galimi veiksmai prieš Sirijos opoziciją Vokietijoje nebus toleruojami“, – pareiškė ministerija.

Vokietijos diplomatijos vadovas taip pat pranešė, kad trečiadienį telefonu kalbėjosi su savo Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu, o ketvirtadienį – su Arabų Lygos generalinius sekretoriumi Nabilu Arabi.

„Negalime keisti savo įsipareigojimų Sirijos žmonėms, kurie patyrė tiek daug kančių. Atvirkščiai, turime dar labiau stengtis“, – pridūrė jis.

G.Westerwelle dar pažymėjo, jog siūlymas surengti bendrą Arabų Lygos ir JT stebėtojų misiją esąs „išmintingas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius