-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 07 /09:50

Vokietija išveda dalį karių iš Irako

Vokietija išveda dalį Irake dislokuotų savo karių, priklausančių koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), antradienį pranešė Gynybos ministerija.
Vokiečių kariai ir karinė technika
Vokiečių kariai ir karinė technika / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Irakas

Apie 30 karių, dislokuotų Bagdade ir Tadži, bus perkelti į Jordaniją ir Kuveitą, naujienų agentūrai AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas. Jo teigimu, karių išvedimas „netrukus prasidės“.

Su IS kovojančioje koalicijoje yra apie 415 vokiečių karių, o maždaug 120 dislokuoti Irake.

Toks sprendimas priimtas po praėjusios savaitės JAV bepiločio orlaivio smūgio, per kurį Bagdade nukautas vienas įtakingas iraniečių generolas.

Sekmadienį Irako parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria raginama iš šalies išvaryti JAV vadovaujamos koalicijos prieš IS karius.

Vėlų pirmadienį Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas sakė, kad vokiečių kariai Irake dislokuoti remiantis tuo, kad „turime Irako vyriausybės ir parlamento kvietimą“.

„Jei to daugiau nebebus, tada neturėsime teisinio pagrindo ten būti. Turime kuo greičiau dėl to pasitikslinti su atsakingais asmenimis Bagdade“, – pridūrė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Džonsonas išvakarėse bendrame pareiškime ragino Iraką nepakenkti kovai su IS džihadistais.

„Šiomis aplinkybėmis nepaprastai svarbu išsaugoti su IS kovojančią koaliciją. Raginame Irako vadovybę toliau užtikrinti būtiną paramą koalicijai“, – rašoma bendrame lyderių pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius