Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietija kovoje su pandemija griežtina sienų apsaugą

Vokietija dėl nerimą keliančio užkrečiamesnių koronaviruso atmainų atvejų gausėjimo sekmadienį ėmėsi papildomų viruso plitimo ribojimo priemonių, uždraudusi įvažiuoti į jos teritoriją iš Čekijos pasienio regionų ir Austrijos Tirolio.
Ištuštėjęs Berlynas per pandemiją
Ištuštėjęs Berlynas per pandemiją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Griežtai sienų kontrolei vykdyti valdžia pasitelkė 1 tūkst. policijos pareigūnų, o valstybinė geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ laikinai sustabdė traukinių eismą į paveiktas teritorijas ir iš jų.

Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis ketvirtadienį pareiškė, jog Bavarijos ir Saksonijos žemės vyriausybės paprašė „Tirolį ir Čekijos pasienio regionus priskirti prie viruso mutacijos zonų ir įgyvendinti pasienio kontrolę“. Jis taip pat nurodė, jog kanclerė Angela Merkel sutiko tai padaryti nuo sekmadienio.

Vokietija nuo sausio pabaigos nebeįsileidžia daugumos keliautojų iš šalių, priskirtų vadinamosioms mutacijos zonoms – vietoms, labiausiai paveiktoms naujų, labiau užkrečiamų koronaviruso atmainų. Prie tokių zonų Berlynas priskiria, be kita ko, Didžiąją Britaniją, Pietų Afriką, Braziliją ir Portugaliją.

Iš šių valstybių įvažiuoti į Vokietiją leidžiama tik nedaugeliui asmenų: pavyzdžiui, į tėvynę grįžtantiems piliečiams ir būtiniems darbuotojams, tokiems kaip gydytojai. Taip pat palaikomi prekybos santykiai.

Tačiau net ir tiems, kam, sugriežtinus kontrolę, leidžiama kirsti sieną, „greičiausiai teks sugrįžti“, jeigu jie negalės pateikti neigiamo COVID-19 testo įrodymo, įspėjo su Tiroliu besiribojančios Bavarijos premjeras Markusas Soederis.

Europos didžiausiai ekonomikai pavyko perpus sumažinti kas parą nustatomų susirgimų skaičių, prieš daugiau nei du mėnesius įvedus griežtus suvaržymus, įskaitant daugumos parduotuvių, mokyklų ir restoranų uždarymą.

Tačiau pastaruoju metu vis labiau nuogąstaujama, kad šiai teigiamai tendencijai gali pakenkti keliautojai iš pasienio regionų, kur pranešama apie labai aukštus sergamumo rodiklius.

A.Merkel vyriausybė yra ypač susirūpinusi dėl „pietų afrikietiškosios“ atmainos, plintančios Tirolyje, taip pat dėl „britiškosios“ atmainos Čekijoje.

Naujieji apribojimai galios mažiausiai 10 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius