Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija neketina palaikyti Rusijos globojamo Sirijos lyderio

Vokietija netiki, kad Basharas al Assadas pagal būsimą taikos susitarimą toliau galės būti Sirijos lyderis, pirmadienį žurnalistams Berlyne sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Martino Schaeferio, B.al Assado pajėgų pergalės – rytinės Alepo miesto dalies ir kitų Šiaurės Sirijos dalių užėmimas – „stiprina režimą“ ir jo pozicijas politinėse derybose, tačiau Vokietijos vertinimas, kad „Assadas negali vaidinti nuolatinio vaidmens taikioje ateityje Sirijai“, nepasikeitė ir dabar, kai jo pajėgos yra kaltinamos dėl 300 tūkst. žmonių žūties per šešerius metus trunkantį karą.

M.Schaeferis sakė, kad opozicijos grupės nesutiks su jokiu susitarimu dėl laikinosios vyriausybės suformavimo, jeigu B.al Assado galios nebus smarkiai apribotos.

Vokietija dalyvauja diplomatinėse pastangose dėl taikos susitarimo Sirijoje ir skyrė nemažai lėšų humanitarinei pagalbai konflikto paveiktiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius