Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 28 /13:30

Vokietija patvirtino pirmąjį Europoje užsikrėtimo nauju virusu nuo kito žmogaus atvejį

Vokietijoje nustatytas pirmasis nauju koronavirusu užsikrėtęs pacientas šio užkrato gavo iš vienos bendradarbės kinės, antradienį pranešė pareigūnai.
Infekuoto žmogaus gydymas
Infekuoto žmogaus gydymas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, tai yra pirmasis patvirtintas užsikrėtimo šia liga nuo kito žmogaus atvejis Europoje.

Šanchajuje gyvenanti kinė darbuotoja „pasijuto blogai sausio 23-ąją skrisdama namo“, per spaudos konferenciją sakė Bavarijos sveikatos apsaugos ir maisto saugumo biuro vadovas Andreasas Zapfas.

Pirmadienį vakare naujojo koronaviruso infekcija buvo patvirtinta 33 metų Kinijoje nesilankiusiam vokiečiui. Su juo minėta Kinijos pilietė sausio 21 dieną dalyvavo automobilių dalimis prekiaujančios įmonės „Webasto“ mokymuose Bavarijoje, Štokdorfo mieste.

Vyras tebelaikomas izoliuotas ligoninėje, bet A.Zapfas sakė, kad pacientas „jaučiasi gerai“.

Grįžusi į Kiniją kinų moteris nedelsdama kreipėsi į gydytoją; buvo patvirtinta, kad ji užsikrėtė virusu, pastarosiomis savaitėmis sparčiai išplitusiu šalyje. Pirmasis užsikrėtimo atvejis buvo užfiksuotas Uhano mieste.

Pasak A.Zapfo, moteris neseniai lankėsi pas savo tėvus Uhano regione ir vėliau sugrįžo į Vokietiją.

„Webasto“ savo pareiškime pranešė įšaldžiusi visas verslo keliones į Kiniją ir atgal „mažiausiai artimiausioms dviem savaitėms“.

Vokiečių medicinos įstaigų darbuotojai tikrina apie 40 žmonių, su kuriais neseniai kontaktavo abu užsikrėtę darbuotojai, įskaitant jų kolegas ir šeimos narius.

Iki šiol virusas Kinijoje nusinešė 106 žmonių gyvybes, dar per 4 000 užsikrėtė. Protrūkis smarkiausiai pasireiškė Uhane ir jo apylinkėse.

Taip pat buvo pranešta apie užsikrėtimo atvejus kai kuriose kitose šalyse, įskaitant JAV, Prancūziją, Australiją ir Japoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius