Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija perspėjo Rusiją nesinaudoti nepilnametės rusės prievartavimo byla

Vokietija trečiadienį perspėjo Rusiją, kad „neeksploatuotų“ neišspręstos bylos dėl Vokietijoje gyvenančios rusės nepilnametės tariamo išprievartavimo; taip Berlynas reagavo į Maskvos kaltinimus, kad vokiečių policija slėpė šį nusikaltimą.
Steffenas Seibertas
Steffenas Seibertas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berlyno policija, atlikusi tyrimą ir apklausas, praėjusią savaitę atmetė trylikametės pasakojimą, kad su ja esą lytiškai smurtavo „užsieniečiai“. Anot policijos, Liza F. nebuvo nei pagrobta, nei prievartauta.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė patikėjęs, kad mergaitė buvo pagrobta, ir apkaltino policiją jos dingimo „slėpimu“.

„Aišku, kad mergaitė absoliučiai tiksliai ne savo noru dingo 30 valandų“, – sakė S.Lavrovas per spaudos  konferenciją.

„Tikiuosi, kad nebesikartos tokie atvejai, kaip su mūsų mergaite Liza, kai naujiena apie tai, jog ji dingo, labai ilgai buvo slepiama dėl kažkokių priežasčių“, – pridūrė S.Lavrovas, nors jis buvo paklaustas apie Rusijos ir Vokietijos santykių būklę.

Vokietijos atstovas Steffenas Seibertas trečiadienį atskirto, kad „nėra jokio pagrindo, iš esmės nepriimtina, kad šis incidentas būtų politiškai eksploatuojamas“.

Vokietijos policija nustatė, kad lytinis kontaktas nebuvo prievartinis. Tačiau, kadangi mergaitė nepilnametė, pradėtas tyrimas įtarus dviejų vyrų šiurkštų elgesį su nepilnamete.

Šeštadienį apie 700 Vokietijos rusų dalyvavo protesto akcijoje prie Angelos Merkel kanceliarijos Berlyne. Kai kurie turėjo plakatus „Mūsų vaikai pavojuje“, „Rankas šalin nuo mūsų vaiko“.

Žmonių pyktį sukėlė Rusijos Pirmojo kanalo pranešimas, kad 13-metė iš rusų imigrantų šeimos buvusi pagrobta sausio 11 dieną einanti iš mokyklos ir 30 valandų prievartauta „rytietiškos“ išvaizdos vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius