-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija perspėjo Serbiją, kad neišsprendusi Kosovo klausimo ji negalės tapti ES nare

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle ketvirtadienį perspėjo Serbiją, kad ši neturi galimybių tapti Europos Sąjungos (ES) nare, kol nepradės bendradarbiauti dėl Kosovo.
Užrašas Belgrade ant sienos skelbia: „Kosovas yra Serbija“.
Užrašas Belgrade ant sienos skelbia: „Kosovas yra Serbija“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po susitikimo su ministru pirmininku Mirko Cvetkovičiumi G.Westerwelle pareiškė, kad vakarų Balkanų šalių ateitis yra neatsiejama nuo ES, tačiau pabrėžė, kad Bendrija nepriims naujų narių, kurias drasko vidiniai konfliktai.

„Mūsų nuomone, Europos Sąjungos nare gali būti tik ta šalis, kuri siekia bendradarbiauti ir yra pasiruošusi bendrai spręsti kaimyninius nesutarimus“, – sakė jis žurnalistams, atsakydamas į klausimą apie Serbijos poziciją Kosovo klausimu.

Įtampa tarp Serbijos ir Kosovo sustiprėjo praėjusį mėnesį, kai Tarptautinis Teisingumo Teismas priėmė neįpareigojančią nutartį, kad 2008 metų Prištinos nepriklausomybės nuo Serbijos deklaracija neprieštarauja tarptautinei teisei.

Kitą mėnesį diskusijos dėl Kosovo nepriklausomybės teisėtumo persikels į Jungtines Tautas – Belgradas ir Priština ketina pateikti atskiras rezoliucijas Generalinei Asamblėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius