Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija praneša apie dar du Turkijoje sulaikytus jos piliečius

Turkijoje buvo sulaikyti du Vokietijos piliečiai, pirmadienį pranešė Vokietijos vyriausybė, ir tai yra dar vienas ženklas, kad Vokietijos piliečiams važiuoti į Turkiją šiuo metu yra rizikinga.
Vokietijos URM atstovas Martinas Schaeferis
Vokietijos URM atstovas Martinas Schaeferis / „Facebook“ nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Martinas Schaeferis sakė, kad du Vokietijos piliečiai – turkų kilmės pora – buvo suimti sekmadienį Stambule.

M.Schaeferis žurnalistams pirmadienį sakė, kad vienas iš suimtų asmenų jau paleistas, tačiau kitas tebėra suimtas.

Turkijos tarnybos oficialiai Vokietijos diplomatų apie šį įvykį neinformavo, o M.Schaeferis žurnalistams nepateikė detalių dėl sulaikymo priežasčių.

Turkijoje šiuo metu keliems vokiečiams yra pateikti su terorizmu susiję kaltinimai, kuriuos Vokietija vadina nepagrįstais.

Turkija savo piliečiams šeštadienį paskelbė įspėjimą dėl kelionių į Vokietiją, priežastimi nurodydama prieš Vokietijos rugsėjo 24 dienos rinkimus intensyvėjančią dešiniųjų bei rasistinę retoriką.

Turėdamas omenyje šį perspėjimą M.Schaeferis sakė, kad Berlynas neatsakys tuo pačiu, nes tai reikštų, kad „mes leidžiame politiniais tikslais piktnaudžiauti mūsų patarimais keliautojams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius