Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija ragina R.T.Erdogano apsaugininkus nevykti į G-20 susitikimą Hamburge

Vokietijos pareigūnai su nerimu laukia Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimo Hamburge kitą savaitę. Manoma, kad į šalies šiaurę suplūs per 10 tūkst. kraštutinės kairės aktyvistų iš visos Europos. Negana to, įspėjama apie galimus susirėmimus tarp Vokietijos turkų ir kurdų, o šiuo atveju svarbus ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano apsaugininkų vaidmuo, praneša „Deutsche Welle“.
Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas apsaugininkų apsuptyje
Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas apsaugininkų apsuptyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mat pastarieji neseniai Amerikoje, per R.T.Erdogano vizitą, jau pagarsėjo pomėgiu peštis su aktyvistais.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija jau įspėjo Turkiją, kad R.T.Erdogano apsaugininkams, kurie praėjusį mėnesį siautėjo Vašingtone, Hamburge geriau nesirodyti.

Įspėjimas buvo pakartotas Bundestago nariams už uždarų durų, o federalinė kriminalinė policija jau anksčiau paskelbė, kad užsienio šalys suverenių galių Vokietijoje neturi – „užsienio kolegos turi teisę tik į savigyną“.

„Mūsų gatvėse svarbus tik Hamburgo policijos žodis – niekieno kito. Turiu omenyje ir užsienio apsaugos darbuotojus“, – teigė ir Hamburgo senatorius Andy Grote.

Turkijos ambasada anksčiau Berlynui pateikė 50 asmenų, kurie turėtų atlydėti šalies prezidentą R.T.Erdoganą į Hamburgą, sąrašą. O pastarajame, kaip skelbia „Hamburger Abendblatt“, yra ir keli agentai, dalyvavę susirėmimuose Vašingtone.

R.T.Erdogano apsaugininkai, nekreipdami dėmesio į JAV policiją, užpuolė kurdų aktyvistus Vašingtone.

Tada R.T.Erdogano apsaugininkai, nekreipdami dėmesio į JAV policiją, užpuolė kurdų aktyvistus Vašingtone. Turkijos lyderis buvo ką tik susitikęs su Amerikos prezidentu Donaldu Trumpu.

Socialiniuose tinkluose pasirodė įrašai, kuriuose matyti, kaip kostiumuoti vyrai spardo ir kumščiai daužo protestuotojus, tarp jų – ant žemės gulinčią moterį. JAV policijai sunkiai sekėsi suvaldyti situaciją.

Tiesa, amerikiečiai jau yra paskelbę arešto orderius dvylikai R.T.Erdogano apsaugininkų komandos narių.

VIDEO: R.T.Erdogano apsaugininkai puolė protestuotojus Vašingtone

Pernai R.T.Erdogano sargybiniai irgi pasižymėjo JAV sostinėje. Tada jie užpuolė grupę žmonių prie tyrimų centro „Brookings Institution“ pastato.

Hamburge liepos 7–8 dienomis iš viso laukiama per 10 tūkst. kairiojo sparno protestuotojų. Uostamiestyje jau neramu – čia vis padegami automobiliai, vyksta demonstracijos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hamburge jau prasidėjo protestai prieš G-20 susitikimą
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hamburge jau prasidėjo protestai prieš G-20 susitikimą

Be to, įtampą didina faktas, kad Hamburge gyvena nemažai kurdų, o daug jų remia Turkijoje uždraustą Kurdistano darbininkų partiją. Tačiau Vokietijoje aktyviai veikia ir keli tūkstančiai turkų dešiniųjų ekstremistų, pavyzdžiui, judėjimas „Ulkucu“ („Pilkieji vilkai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius