Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje ekshumuoti buvusio nacių režimo pareigūno Hesso palaikai

Vokietijoje ekshumuoti nacių lyderio Adolfo Hitlerio buvusio patikėtinio Rudolfo Hesso palaikai, o jo kapas sunaikintas, nes jis buvo tapęs neonacių šventove, ketvirtadienį pranešė vienas laikraštis.
Rudolfo Hesso kapas
Rudolfo Hesso kapas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Hessas 1987 metais nusižudė Vakarų Berlyne esančiame Špandau kalėjime, būdamas 93 metų. Jo palaikai buvo paimti iš kapo trečiadienį paryčiais ir bus kremuoti, o pelenai bus išbarstyti jūroje, pranešė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Vykdant R.Hesso paskutinę valią, jis buvo palaidotas Vokietijos pietinės Bavarijos žemės Vunzydelio miestelio bažnyčios šventoriuje, sutikus vietos Liuteronų Evangelikų Bažnyčios tarybai. Šiame miestelyje jo tėvai turėjo vasarnamį.

Prie R.Hesso kapo neonaciai nuolat mėgindavo rengti demonstracijas, dėdavo gėles ir sveikindavo jį nacių saliutu, todėl bažnyčios taryba atsisakė pratęsti kapo sklypo nuomos sutartį, kai baigėsi jos galiojimas, nurodė laikraštis.

R.Hesso palikuoniai, įskaitant vieną jo provaikaitę, iš pradžių prieštaravo, tačiau tarybos vadovas įtikino juos priimti šį sprendimą, rašo „Sueddeutsche Zeitung“.

1941 metais R.Hessas savo asmeniniu lėktuvu – sunkiuoju naikintuvu Bf-110 – nuskrido į Škotiją ir iššoko su parašiutu, mėgindamas vykdyti taikos misiją, kuriai jis veikiausiai nebuvo gavęs A.Hitlerio sutikimo. Iki Antrojo pasaulinio karo pabaigos jis buvo laikomas karo belaisviu, o 1946 metais vykusiame Niurnbergo tribunole buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už karo nusikaltimus.

Ilgą laiką jis buvo vienintelis Špandau kalėjimo kalinys, kol buvo rastas pasikoręs savo kameroje 1987 metų rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius