Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijoje imigrantų alga priklauso ir nuo tautybės

Imigrantų padėtis Vokietijoje prastesnė nei pačių vokiečių, skelbia welt.de. Naujausias tyrimas parodė, kad imigrantai neretai uždirba trečdaliu mažiau nei vokiečiai.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Patekę į darbo rinką migrantai Vokietijoje gauna gerokai mažesnę algą nei jų kolegos vokiečiai – apie 64 proc. atlyginimo. Tai parodė Niurnbergo darbo rinkos ir užimtumo mokslinių tyrimų institutas. 

Pradirbę aštuonerius metus migrantai lyginant su vokiečiais gauna apie 72 proc. atlyginimo. 

Tyrimą atlikę specialistai tikina, kad iš vokiečių sudaryta palyginamoji grupė buvo labiau kvalifikuota ir kiek vyresnė. Kita priežastis, anot tyrėjų, jog užsienio darbuotojų kvalifikacija neretai neatitinka Vokietijos reikalavimų. 

Nurodoma, kad migrantai pirmiausiai ieško tokio darbo, kuriame keliami mažesni reikalavimai, tai susiję su kalbos mokėjimu. Be to, darbdaviui gana sunku įvertinti pareiškėjo iš užsienio tinkamumą darbui. 

Migrantams sudaromos galimybės tobulėti, dalyvauti kursuose ir prisitaikyti prie Vokietijos darbo rinkos reikalavimų. Pagerinę vokiečių kalbos žinias migrantai randa geriau apmokamą darbą. 

Kilmė turi įtakos

Vertindami darbo užmokestį migrantams tyrėjai nustatė, jog vos atvėrus darbo rinką atvykėliams iš Vengrijos iš Čekijos buvo mokamas gana geras atlygis ir jie uždirba daugiau nei, pavyzdžiui, turkai ar migrantai iš buvusios Jugoslavijos. 

Darbuotojai iš Austrijos, Nyderlandų, Didžiosios Britanijos ir JAV dažnai gauna tokį pat atlyginimą kaip ir vokiečiai. Pastebima, kad jie į Vokietiją dažniausiai atvyksta pakviesti tam tikrų kompanijų, ieškančių gerų specialistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius