-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje kaip Irano šnipas teisiamas buvęs vokiečių kariškių vertėjas

Afganų kilmės vokietis, kuris daug metų dirbo Vokietijos kariuomenės vertėju ir patarėju, pirmadienį stojo prieš teismą dėl kaltinimų šnipinėjus Irano žvalgybai.
Žiūronai
Žiūronai / SXC nuotr.

51 metų vyras, pagal Vokietijos privatumo taisykles vadinamas tik Abdul S., kaltinamas „ypač rimta“ išdavyste ir slaptumo įstatymų pažeidimais.

Kaltintojai skelbė nedaug bylos detalių. Žiniasklaidos ir visuomenės atstovai į šalies vakaruose esančio Koblenco teismą nebuvo įleisti iki kaltinimų pareiškimo, pranešė naujienų agentūra DPA.

Pirmininkaujantis teisėjas Thomas Bergmannas sakė, kad saugumo sumetimais teismas vyks už uždarų durų iki „atskiro pranešimo“. Vėliau visuomenės atstovai vėl buvo įleisti į teismo salę, tačiau numatoma, kad teismo proceso metu bus ir daugiau momentų, kai posėdis vyks už uždarų durų.

Procesas turėtų trukti bent iki kovo 31-osios.

Abdul S. žmona Asiea S., taip pat turinti Vokietijos ir Afganistano pilietybes, apkaltinta bendrininkavimu įvykdant išdavystę. Prokurorai sakė, kad ji nuo pat pradžių rėmė slaptų dokumentų perdavimą Iranui, bet nenurodė, kaip tai buvo daroma.

Advokatas Ulrichas Sommeris sakė, kad nė vienas iš jų į pateiktus kaltinimus neatsakė. Pasak advokato, jis nerado „jokių tiesioginių įrodymų“, kuriais galėtų juos paremti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius