Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje pavogtas dokumentinis filmas apie Rusijoje kalinamą verslininką Michailą Chodorkovskį

Berlyne iš vokiečių kino režisieriaus Cyrilo Tuschi studijos buvo pavogta dokumentinis filmas „Chodorkovskis“ , pasakojantis apie Kremliaus kritiku tapusio oligarcho Michailo Chodorkovskio prieštaringai vertinamą teismo procesą ir kalinimą.
Michailas Chodorkovskis teisme
M.Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš C.Tuschi biuro ketvirtadienio vakarą buvo pavogti du standieji diskai ir du nešiojamieji kompiuteriai, kuriuose buvo galutinė šio filmo versija, sakė režisierius. Incidentą tiria Berlyno policija.

Filmo „Chodorkovskis“ pasaulinė premjera turėjo įvykti vasario 14 dieną Berlyno tarptautiniame kino festivalyje. Ankstesnė šio filmo versija prieš dvi dienas buvo pateikta festivalio organizatoriams ir bus parodyta, jeigu pavogta medžiaga nebus susigrąžinta.

Pastarasis incidentas buvo jau antras kartas, kai pavagiama medžiaga, susijusi su šiuo dokumentiniu filmo. Prieš kelias savaites nešiojamasis kompiuteris su ankstesne šio filmo versija buvo pavogtas iš vieno viešbučio kambario Balyje, kur C.Tuschi planavo ją užbaigti.

Šios vagystės neabejotinai pakurstys sąmokslo teorijas apie tikėtiną Kremliaus įsikišimą. Berlyno policija nurodė kol kas neradusi jokių nusikaltėlių pėdsakų.

Nebaigtas filmas sausio pabaigoje buvo parodytas Berlyne žiniasklaidos atstovams. Vienas šios peržiūros dalyvis sakė, kad filmas buvo „nepaprastai gerai sukurptas“ ir pateikia „daugmaž neutralų požiūrį“ į M.Chordokovskio bylą.

Buvęs turtingiausias Rusijos verslininkas pateko į Rusijos lyderio Vladimiro Putino nemalonę dėl viešai reikštos kritikos ir M.Chodorkovskio teiktos paramos opozicijos partijoms.

Jis buvo suimtas 2003 metais ir nuteistas kalėti aštuonerius metus viename Sibiro kalėjime dėl mokesčių vengimo. Pernai gruodį išnagrinėjus kitus kaltinimu, teismas M.Chodorkovskiui skyrė dar šešerius metus laisvės atėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius