Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje per festivalį „Love Parade“ kilusią spūstį žuvo 19 žmonių (nuotraukos, 9.20 val. papildyta nauja informacija)

Vokietijos mieste Duisburge vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje „Love Parade“ per spūstį žuvo mažiausiai 15 žmonių, praneša BBC. Vėliau skaičius išaugo iki 19-os.
Festivalyje „Love parade“ kilusi spūstis pareikalavo aukų
Festivalyje „Love parade“ kilusi spūstis pareikalavo aukų / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Taip pat pranešama apie daugybę sužeistų žmonių, kurių skaičius gali siekti šimtą. Dauguma jų sužeisti sunkiai.

Kaip užsienio žiniasklaidai teigė vietos policija, pareigūnai bandė sulaikyti žmones, kad nesiveržtų į perpildytą festivalio teritoriją, tačiau tuo metu tarp festivalininkų kilo panika.

„Love Parade“ surengtas buvusioje traukinių stotyje, į kurią įeiti reikia pro tunelį. Būtent ties šiuo tuneliu minioje kilus panikai susidarė spūstis ir žuvo 15 žmonių.

Situacija tapo sudėtinga dar ir dėl to, kad pareigūnai negalėjo dėl spūsties pasiekti sužeistų ir nukentėjusių žmonių.

„Nebuvo išėjimo. Žmonės buvo prispausti prie sienos. Aš bijojau, kad mirsiu“, – bild.de pasakojo vienas iš „Love Parade“ dalyvių.

Kita festivalio dalyvė taip pat teigė išgyvenusi baisių akimirkų: „Man pasisekė. Aš radau spragą išsprukti, bet dvi moterys šalia manęs žuvo.“

Nepaisant nelaimės, šventė nebuvo iš karto atšaukta policijai baiminantis, kad gali kilti antra panikos banga.

Muzikos festivalis „Love Parade“ kasmet sulaukia daugybės svečių iš viso pasaulio. Čia žmonės plūsta net iš Brazilijos, Rusijos, Nyderlandų, Ispanijos ir Australijos. Organizatorių teigimu, šiais metais į Duisburge vykstančią šventę galėjo atvažiuoti daugiau kaip milijonas žmonių.

Papildyta 9.20 val. AFP praneša, kad aukų skaičius išaugo iki 19-os. Speciali komisija, svarsčiusi šventės likimą, nusprendė nenutraukti šios fiestos – neva taip bus išvengta naujų panikos bangų. Paradas turėtų baigtis sekmadienį, liepos 25 d., vakare.

Šis festivalis Vokietijoje rengiamas nuo 1989 metų. Iš pradžių ši techno muzikos ir meilės šventė vykdavo tik Berlyne, vėliau buvo perkelta ir į kitus regionus. Kiekvienais metais „Love Parade“ apsilanko daugiau nei milijonas žmonių. Manoma, kad į Duisburgą atvyko apie 1,4 mln.

Už vaizdo medžiagą dėkojame Nikolajui Tolstovui.

VIDEO: 15min.lt: Love parade tragedija.AVI
VIDEO: 15min.lt: Tragedija Love Parade .AVI
VIDEO: Love Parade stampede kills 15 in Germany

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius