-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje siautėjo viesulas – vienas žmogus žuvo, daugiau nei 30 sužeisti

Vienas žmogus žuvo, o dar per 30 buvo sužeisti siaučiant smarkioms audroms ir viesului šiaurės Vokietijoje, kur vėtra plėšė namų stogus, vartė medžius ir automobilius, trečiadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.
Viesulas Vokietijoje.
Viesulas Vokietijoje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Smarkiausiai nukentėjo Biucovo miestelis netoli šiaurinio Rostoko uostamiesčio – jo gatvėse gulėjo pažirusios plytos, o antradienio vakarą vėjo nešamos nuolaužos sužeidė dešimtis žmonių, iš jų vieną – sunkiai.

Įvykių liudininkai pasakojo apie viesulą, praūžusį per 7,8 tūkst. gyventojų turintį miestelį, kuriame taip pat buvo apgadinta vietos ligoninė. Žmonės, kurie buvo priversti evakuotis iš audros nuniokotų namų, buvo laikinai apgyvendinti vienoje sporto salėje.

Vienas 26 metų vyras žuvo šiauriniame Hamburgo uostamiestyje, kai dalis vėjo nuplėšto namo stogo nugriuvo ant jo automobilio miesto centre netoli uosto. Per tą incidentą taip pat buvo sunkiai sužeista šalia automobilyje sėdėjusi besilaukianti to vyro mergina.

Daug medžių nuvirto ant kelių ir geležinkelių Šiaurės Reino-Vestfalijos ir Meklemburgo-Vakarų Pomeranijos žemėse. Hamburge buvo sutrikdytas viešasis susisiekimas, o jo uoste penki konteineriniai laivai atitrūko nuo švartavimosi vietų.

VIDEO: Tornadas Vokietijos šiaurėje

Audros su perkūnija, smarkiomis lietumis ir vėjais, kurio gūsių greitis siekė 100 km per valandą, kilo po kol kas pačios karščiausios ir drėgniausios dienos šiais metais tame Vokietijos regione, kai oro temperatūra buvo pakilusi iki 28 laipsnių Celsijaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius