Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje sulaikytas nuodingų medžiagų savo bute laikęs vyras

Vokietijos policija areštavo tunisietį, kurio bute Kelne buvo rasta „toksiškų medžiagų“, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Tunisiečio bute buvo rasta toksiškų medžiagų
Tunisiečio bute buvo rasta toksiškų medžiagų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prokurorai neatmeta galimo teroristinio motyvo. Įtariamasis ir jo žmona, kurios pilietybė nenurodoma, buvo sulaikyti vėlai antradienį, po kratos jų bute, kur pareigūnai rado „nežinomų medžiagų“. Jas dabar analizuoja specialistai, sakoma Kelno policijos pareiškime.

„Nusprendėme imtis labai greitų veiksmų, kad užkirstume kelią galimam pavojui“, – naujienų agentūrai DPA sakė policijos atstovas Andre Fassbenderis.

29 metų tunisietį policija įtaria „toksiškų medžiagų laikymu“.

Kol kas neaišku, ar jo žmona trečiadienį tebėra sulaikyta. Kaip pranešė vokiečių transliuotojas NTV, ši moteris yra Vokietijos pilietė, neseniai atsivertusi į islamą. Buvo pranešimų, kad ji šiuo metu laukiasi.

Tyrimą perėmė federaliniai prokurorai, ir tai rodo, kaip rimtai pareigūnai vertina šį atvejį.

Tyrėjai dabar aiškinsis, ar įtariamieji planavo ataką, pranešė DPA.

Policijos pareigūnai, įskaitant specialiųjų pajėgų narius, trečiadienį ryte vis dar tikrino poros butą pirmame didelio daugiabučio aukšte. Chemijos ekspertai, vilkėję apsauginius kostiumus, iš buto nešė plastikinius maišus.

Poros vaikai buvo perduoti miesto pareigūnų globai.

Po kelių pastaraisiais metais Vokietijoje įvykdytų išpuolių, už kuriuos atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS), šalyje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis.

Per kol kas didžiausią ataką prieglobsčio prašytojas tunisietis Anisas Amri 2016 metų gruodį nukreipęs sunkvežimį į Kalėdų miestelį Berlyne nužudė 12 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius