-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje teisiamas buvęs slaugytojas, iš nuobodulio nužudęs daugiau nei 30 pacientų

Vokietijoje buvęs slaugytojas Nielsas H., kuris prisipažino mirtinomis injekcijomis nužudęs daugiau nei 30 ligoninės pacientų, neva mėgindamas juos atgaivinti, ketvirtadienį teisme atsiprašė aukų artimųjų.
Nielsas H.
Nielsas H. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė 38 metų teisiamasis, kuriam kol kas pateikti kaltinimai tik dėl trijų nužudymų. Jis taip pat pridūrė, kad paprastai mirtinas vaistų dozes pacientams suleisdavo impulsyviai.

Įvykdyti nusikaltimus įtariamąjį skatino noras pademonstruoti savo pacientų gaivinimo įgūdžius ir nuobodulys.

„Paprastai, sprendimas tai padaryti būdavo gana spontaniškas“, – sakė per pirmąjį savo pasisakymą teisme kaltinamasis, įvardinamas kaip Nielsas H. pagal griežtas Vokietijoje galiojančias teisminių pranešimų taisykles.

Jis teigė žinąs, kad jo veiksmai yra nepateisinami, tačiau tikisi, jog, jeigu bus nuteistas, jam skirtas nuosprendis padės rasti ramybę aukų artimiesiems, pranešė nacionalinė naujienų agentūra DPA.

Buvusio slaugytojo teismas šiauriniame Oldenburgo mieste prasidėjo rugsėjį. Jis kaltinamas dėl trijų pacientų nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar du kraujospūdį mažinančiais vaistais.

Praėjusį mėnesį psichiatrijos ekspertas teisme sakė, kad vyriškis prisipažino dėl jam pateiktų kaltinimų ir taip pat sakė „nugydęs“ dar 90 pacientų, iš kurių 30 mirė.

Teismas taip pat išgirdo, kad įvykdyti nusikaltimus įtariamąjį skatino noras pademonstruoti savo pacientų gaivinimo įgūdžius ir nuobodulys.

Ketvirtadienį kaltinamasis teismui patvirtino ieškojęs aštrių pojūčių.

„Tame buvo įtampos ir laukimo, kas įvyks po to“, – kalbėjo jis.

Vyras sakė jausdavęs pakylėjimą, kai jam pavykdavo atgaivinti ligonį, ir būdavo visiškai sugniuždytas, kai jam nepasisekdavo.

Kaskart, kai pacientas numirdavo, jis sau prisiekdavo daugiau niekada nebežaisti šio mirtinai pavojingo žaidimo, tačiau ilgainiui jo ryžtas atslūgdavo.

Kaskart, kai pacientas numirdavo, jis sau prisiekdavo daugiau niekada nebežaisti šio mirtinai pavojingo žaidimo, tačiau ilgainiui jo ryžtas atslūgdavo, pasakojo teisiamasis teisme.

Mirtinos injekcijos

Visi šie nusikaltimai buvo padaryti netoli Oldenburgo esančioje Delmenhorsto klinikoje, kurioje esančiame intensyvios slaugos skyriuje teisiamasis dirbo nuo 2003 iki 2005 metų.

Buvęs slaugytojas neigė ką nors nužudęs savo ankstesnėse darbovietėse – senelių namuose ir greitosios medicininės pagalbos tarnyboje.

Specialiai sudaryta policijos ir prokurorų komisija šiuo metu tikrina visus mirties atvejus, užregistruotus buvusiose teisiamojo darbovietėse.

2005 metais buvusį slaugytoją nusikaltimo vietoje, darantį injekciją pacientams, sučiupo jo kolega.

Per pirmąjį bylos nagrinėjimą Oldenburgo rajono teisme 2008 metais nuteistajam buvo skirta septynerių su puse metų laisvės atėmimo bausmė už pasikėsinimą nužudyti ir nuo to laiko jis gyveno nelaisvėje.

Kol kas nežinoma, kodėl tyrimą atliekantys pareigūnai arba ligoninė anksčiau neišsiaiškino įtariamų slaugytojo nusikaltimų galimo masto.

Tokia šokiruojanti byla Vokietijoje jau ne pirma.

2006 metais Vokietijos teismas skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę už 28 daugiausia senyvo amžiaus pacientų nužudymą kitam slaugytojui Stehanui Letteriui, kuris žiniasklaidoje gavo „Mirties Angelo“ pravardę.

Dar po metų tokia pati bausmė buvo skirta prestižinės Berlyno ligoninės „Charite“ slaugytojai, kuri penkiems sunkiai sergantiems pacientams suleido per dideles vaistų dozes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius