Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje uždrausta lėlė „šnipė“

Vokietijoje priežiūros tarnyba uždraudė su internetu susietą lėlę „My Friend Cayla“, kuri gali kalbėtis su vaikais. Tarnyba perspėjo, kad ši lėlė iš esmės yra „slaptas šnipinėjimo prietaisas“.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Federalinė tinklų agentūra paragino tėvus išjungti šį interaktyvų žaislą.

„Daiktai, kuriuose yra paslėptos kameros ar mikrofonai ir kurie geba siųsti signalą ir nepastebimai perduoti duomenis, pažeidžia žmonių privatumą“, – sakė minėtos tarnybos vadovas Jochenas Homannas.

„Tai ypač taikoma vaikų žaislams. Lėlė Cayla nuo šiol yra uždrausta Vokietijoje. Toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti labiausiai pažeidžiamus mūsų visuomenės narius“, – sakė jis.

Lėlė Cayla veikia tokiu principu, kad siunčia vaiko ištartą klausimą internetu specialiai programai, kuri klausimą išverčia ir internete suranda atsakymą bei atsiunčia jį atgal, o lėlė jį pasako.

Agentūra perspėjo, kad lėlė gali fiksuoti ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų pokalbius ir siųsti informaciją tėvams nežinant.

„Be to, jeigu belaidis interneto ryšys nėra tinkamai apsaugotas, žaislu gali bet kas pasinaudoti ir klausytis žmonių pokalbių jiems nežinant“, – sakė J. Homannas.

Europos vartotojų organizacija pasveikino tokį sprendimą, tačiau kritikavo tą faktą, kad vartotojams bus sunku gauti kompensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius