Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje vakcinų trūksta, bet daug kas nenori skiepytis „AstraZeneca“

Dar šių metų pradžioje daugybė vokiečių skundėsi, kad trūksta vakcinų nuo koronaviruso, kurios išlaisvintų juos iš varginančio karantino ir apriboto socialinio gyvenimo. Dabar, praėjus vos keletui savaičių, daugelis nusiminę, kad negauna būtent tos vakcinos, kurios norėtų.
Skiepijimas Vokietijoje
Skiepijimas Vokietijoje / „The New York Times“/Lena Mucha nuotr.

Visame pasaulyje žmonės kaip įmanydami stengiasi pasiskiepyti ir daugelį valstybių kamuoja didelis vakcinų trūkumas. Tuo tarpu vokiečiai teikia pirmenybę jų šalies kompanijos „BioNTech“ kartu su „Pfizer“ sukurtai vakcinai, ir tai Vokietijoje sukuria britų ir švedų įmonės „AstraZeneca“ preparato perteklių, teigia valstybės sveikatos apsaugos pareigūnai.

Labai daug žmonių, įskaitant sveikatos apsaugos įstaigų darbuotojus, neateina skiepytis jiems paskirtu laiku arba atsisako registruotis skiepijimui „AstraZenecos“ vakcina, kuri, jų manymu, yra mažiau efektyvi nei „Pfizer-BioNTech“ preparatas, sakė pareigūnai.

Štai kodėl, praėjus dviem savaitėms po to, kai į Vokietiją buvo pristatytos pirmosios 1,45 milijono „AstraZenecos“ vakcinos dozių, jų buvo panaudota tik 270 986, rodo visuomenės sveikatos tarnybos Roberto Kocho instituto surinkti duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius