Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos ambasadorius Čade buvo išsiųstas iš šalies

Vokietijos ambasadorius Čade, kurį vyriausybė paskelbė persona non grata dėl jo „nemandagaus elgesio“, šeštadienio vakarą buvo išsiųstas iš šalies, naujienų agentūrai AFP sekmadienį pranešė Ndžamenos pareigūnas.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Penktadienį šalį valdančios karinės chuntos vadovo generolo Mahamato Idrisso Deby Itno vyriausybė paprašė Vokietijos diplomato per 48 valandas išvykti iš Čado dėl diplomatinio protokolo nesilaikymo.

„Vokietijos ambasadorius Čade Janas Christianas Gordonas Kricke šeštadienio vakarą išskrido oro bendrovės „Air France“ lėktuvu“, – pranešė Čado užsienio reikalų ministras Mahamatas Salehas Annadifas. Jo išvykimą AFP taip pat patvirtino vyriausybės atstovas spaudai Azizas Mahamatas Salehas.

Tikslių išsiuntimo priežasčių pareigūnai nenurodė.

Vienas Čado vyriausybės pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, AFP sakė, kad Ndžamena kritikavo diplomatą dėl „per didelio kišimosi“ į „šalies valdymą“, taip pat dėl pareiškimų, kuriais siekiama suskaldyti Čado gyventojus.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas penktadienį pareiškė, kad 2021 metų liepą pareigas pradėjusio eiti ambasadoriaus išsiuntimo priežastys yra visiškai nesuprantamos.

Chuntos vadovas į valdžią atėjo 2021 metų balandį, būdamas vos 37 metų, po to, kai per karinę operaciją prieš sukilėlius buvo nužudytas jo tėvas, valdęs šalį 30 metų.

Iš pradžių karinė chunta žadėjo perduoti valdžią civiliams per „laisvus ir demokratinius rinkimus“, tačiau spalį M.I.Deby Itno valdymas buvo pratęstas dvejiems metams.

Opozicija ir pagrindiniai sukilėlių judėjimai boikotavo šį žingsnį.

Vokietijos ambasada prisijungė prie kitų šalių, tokių kaip Prancūzija, Ispanija ir Nyderlandai, ir išreiškė susirūpinimą dėl uždelsto grįžimo prie demokratijos.

Pagrindiniai opozicijos lyderiai yra atsidūrę emigracijoje arba slapstosi nuo spalio, kai demonstracijos prieš valdančiąją chuntą peraugo į smurtą ir per jas oficialiai žuvo 73 žmonės, nors nevyriausybinės organizacijos teigia, kad jų skaičius yra gerokai didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius