-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ambasadorius Rusijoje: istorija su „Siemens“ turbinomis menkina pasitikėjimą Rusija

Vokietijos ambasadorius Rusijoje Rudigeris von Fritschas pareiškė, jog tikėtinas Vokietijos pramonės konglomerato „Siemens“ gamybos dujų turbinų nukreipimas į Krymą yra grubus sutarties dėl jų tiekimo sąlygų pažeidimas, ir tai menkina pasitikėjimą Rusija.
Rudigeris von Fritschas
Rudigeris von Fritschas / Sputnik

„Jei tai, kas įvyko, yra tiesa, tuomet „Siemens“ buvo rimtai apgauta, taip buvo nepaisyta sutarties sąlygų, tai smarkiai menkina pasitikėjimą Rusija ir yra labai rimtas smūgis investicijomis šioje šalyje“, – agentūrai „Interfax“ sakė Vokietijos ambasadorius.

Atsakymas į klausimą, ar Vokietijos valdžia tirs šia situaciją, jis pareiškė, kad tuo turėtų užsiimti Rusijos valdžia.

„Siemens“ pirmadienį pranešė, kad dvi iš keturių Rusijai skirtų dujų turbinų be jo žinios buvo nukreiptos į Krymą, kuriam nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo šį Ukrainai priklausantį pusiasalį, yra taikomos Vakarų sankcijos.

„Siemens“ pirmadienį pranešė, kad dvi iš keturių Rusijai skirtų dujų turbinų be jo žinios buvo nukreiptos į Krymą, kuriam nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo šį Ukrainai priklausantį pusiasalį, yra taikomos Vakarų sankcijos.

„Patikimais šaltiniais“ besiremiantis „Siemens“ skelbė, kad dvi iš keturių dujų turbinų, kurias jis pristatė pietų Rusijos Tamanėje vykdomam projektui, „prieš mūsų valią buvo perkeltos į Krymą“, ir „tai yra akivaizdus „Siemens“ turbinų pristatymo sąlygų pažeidimas“.

Vokietijos konglomeratas perspėjo ketinantis imtis sankcijų prieš „atsakingus asmenis“ ir pradėti teisinį procesą dėl šių turbinų siuntimo.

Krasnodaro krašto, kurį nuo Krymo skiria vos keli kilometrai, miestelyje Tamanėje statoma anglimis kūrenama elektrinė.

Kremlius, reaguodamas į šį „Siemens“ pareiškimą, per atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą pareiškė, esą Kryme statomojoje elektrinėje montuojamos Rusijoje pagamintos dujų turbinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius