-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos antiimigracinėje partijoje AfD – permainos

Antiimigracinė populistinė dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) sekmadienį baigė įtemptą suvažiavimą ir išsirinko komandą, su kuria eis į parlamento rinkimus šį rugsėjį. Anksčiau partija dramatiškai išsiskyrė su savo garsiausia nare.
Antiimigracinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) suvažiavimas
Antiimigracinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) suvažiavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per dvi dienas neretai aštrių debatų dėl platformos ir žmonių „Alternatyva Vokietijai“ partija paskyrė du pagrindinius kandidatus – griežtų pažiūrų dezertyrą iš Angelos Merkel krikščionių demokratų – 76-erių Alexanderą Gaulandą ir homoseksualę, buvusią investicijų bankininkę, 38-erių Alice Weidel.

Po savaitės trukusių piktų vidaus kivirčų viena partijos lyderių Frauke Petry trečiadienį netikėtai paskelbė, kad nesieks vadovauti „Alternatyva Vokietijai“ kampanijai. Šios naujienos pribloškė partiją ir sudarė sąlygas populistų akistatai su radikalesnėmis dešiniosiomis jėgomis.

Džiūgaujant delegatams, A.Weidel pareiškė, kad tai yra vienintelė partija, galinti apsaugoti Vokietijos sienas ir užtikrinti viešąjį saugumą.

Kalbėdama apie išpuolį prieš Berlyno Kalėdų mugę, kurio metu prieglobsčio prašytojas nužudė 12 žmonių, ji teigė, kad „yra gėdinga, jog mūsų šalyje krikščioniškas šventes turi saugoti automatiniais ginklais ginkluoti policininkai ir atitvarai nuo sunkvežimių“.

„Kadangi esu moteris, turėčiau turėti galimybę saugiai vykti namo paskutiniu traukiniu“, – pridūrė ji.

„Alternatyva Vokietijai“ partija, atstovaujama 11 iš 16 Vokietijos žemių, patvirtino programą, kuria, kaip ji viliasi, pirmąkart per jos ketverių metų istoriją atvers sau kelią į nacionalinį parlamentą.

Programoje nurodyti raginimai drausti Vokietijoje jau gyvenantiems pabėgėliams čia atsivežti šeimos narius, atimti Vokietijos pasus iš imigrantų, nuteistų už reikšmingus nusikaltimus, ir paskelbti islamą nesuderinamu su Vokietijos kultūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius