Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos diplomatai neįsivaizduoja, kokia gali būti D.Trumpo užsienio politika

Net tie Vokietijos diplomatai, kurie jau bendravo su išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo pereinamojo laikotarpio komandos nariais, dar nesugeba suvokti, kokia gali būti naujosios administracijos saugumo ir užsienio politika, pripažino Užsienio reikalų ministerijos atstovas, skelbia „Reuters“.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kol kas vis dar nėra aiškaus, nuoseklaus ir išsamaus vaizdo, kokią užsienio ir saugumo politiką žada vykdyti naujoji D.Trumpo administracija“, – penktadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Martinas Schaeferis.

D.Trumpas nuosekliai nepagaili gerų žodžių Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o jo administracijoje greičiausiai dirbs nemažai pareigūnų, tarptautinėje bendruomenėje vertinamų kaip draugiškų Kremliui.

Tiesa, yra ir „vanagų“, vienas kurių – senatorius Danas Coatsas, eisiantis Nacionalinės žvalgybos direktoriaus pareigas, laikomas nepalankiu Maskvai.

Anksčiau buvo pranešimų, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel nebuvo patenkinta, kai D.Trumpas savo kandidatu į JAV valstybės sekretorius pasirinko naftos korporacijos „Exxon Mobil“ vadovą Rexą Tillersoną, kuris yra ne kartą pasisakęs už Vakarų sankcijų Rusijai atšaukimą.

Pati A.Merkel reguliariai ragina pratęsti sankcijas Krymą aneksavusiai ir karą Rytų Ukrainoje sukėlusiai Rusijai.

Tuo pat metu pranešta, kad greičiausiai ne A.Merkel, o Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May bus pirmoji ES šalies lyderė, oficialiai susitiksianti su D.Trumpu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

Dauning Stritas ketvirtadienį pranešė, kad Th.May vizitas į Vašingtoną suplanuotas šių metų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius