Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos diplomatijos vadovas: Europa vis dar siekia išsaugoti Irano branduolinį susitarimą

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas pranešė, kad ES narių diplomatijos vadovai per susitikimą pirmadienį Briuselyje svarstys, kaip galima būtų išsaugoti pavojuje atsidūrusį susitarimą dėl Irano branduolinės programos.
Heiko Maasas
Heiko Maasas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien dar karta aptarsime Irano ir susitarimo dėl Irano branduolinės programos temą“, – prieš ES užsienio reikalų ministrų posėdį sakė H.Maasas.

„Europai svarbiausia garantuoti, kad Iranas nebenaudos prisodrinto urano karybos srityje. Manome, kad tai leis pasiekti tiktai JCPOA (Bendrasis išsamių veiksmų planas)“, – pažymėjo Vokietijos URM vadovas.

Jis pabrėžė, jog ministrai taip pat aptars „Irano vaidmenį Sirijoje, Irano raketų vystymo programas ir žmogaus teisių skatinimą Irane“.

Be to, bus diskutuojama apie konfliktą Ukrainoje, ypač apie lapkričio pabaigoje Kerčės sąsiauryje įvykusią konfrontaciją su Rusija.

„Ukrainos URM vadovas Pavlo Klimkinas šiandien lankosi čia kaip svečias, ir mes aptarsim dabartinę padėtį Ukrainoje“, – žurnalistams sakė H.Maasas.

„Situacija Azovo jūroje tebekelia susirūpinimą“, – pridūrė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius