-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietijos euroskeptikų partija išsirinko naują griežtosios dešinės linijos lyderę

Vokietijos prie eurąš nusistačiusi partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) šeštadienį išsirinko naują lyderę iš savo dešiniojo sparno, pakeisiančią partijos įkūrėją Berndą Lucke. Po kelis mėnesius trukusios kovos už valdžią Frauke Petry šios naujos partijos dviejų dienų suvažiavime Vakarų Vokietijos Eseno mieste, kuriame dalyvavo maždaug 3,5 tūkst. narių, gavo aiškią balsų daugumą.
Frauke Petry
Frauke Petry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maždaug 60 proc. delegatų parėmė F.Petry, kurios vadovaujama konservatorių frakcija kelis mėnesius kovojo su neoliberaliu partijos lyderiu B.Lucke ir kritikuoja jį dėl esą pernelyg didelio dėmesio Europos politikai.

„Privalome užbaigti konfrontacijas“, – suvažiavimui pasakė F.Petry, kuriai po jos pergalės daug delegatų plojo atsistoję.

„Tai ne konservatorių pergalė prieš liberalus. Tik drauge esame stiprūs ir drauge galime pakeisti politiką“, – pridūrė ji.

40-metė F.Petry, kuri pritarė deryboms su antiislamišku, antiimigraciniu judėjimu PEGIDA, sakė, kad nori spręsti visus piliečiams rūpimus klausimus „be tabu“, įskaitant imigraciją.

Ypač garsių plojimų ji sulaukė pastabomis apie „didžiules integracijos problemas, susijusias su tuo faktu, kad kokia nors religija, tokia kaip islamas, perteikia valstybės viziją, kuri yra visiškai svetima tam, ką žinome Europoje“.

Po to, kai 2013 metų pradžioje AfD buvo įsteigta, pagrindinis jos šūkis buvo už tvarkingą euro zonos išformavimą ir grįžimą prie „doičmarkės“ po finansinių neramumų, kone parklupdžiusių euro zoną.

2013-aisiais partijai pritrūko visai nedaug balsų tam, kad ji būtų patekusi į Vokietijos parlamentą.

52 metų B.Lucke lipdamas nuo pakylos pasakė, jog yra „akivaizdžiai nusivylęs, bet sykiu jaučia palengvėjimą“, kad nusimetė vadovavimo partijai naštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius