Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos evangelikų bažnyčia užtarė vyskupę, kuri vairavo išgėrusi

Vokietijos evangelikų bažnyčios taryba trečiadienį užtarė savo vadovę, kuri buvo sulaikyta policijos, kai vairavo būdama apsvaigusi nuo alkoholio ir, kaip pranešama, lydima vyro.
Margot Kaessmann
Margot Kaessmann / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

51 metų vyskupė Margot Kaessmann, kurią žiniasklaida anksčiau yra pavadinusi Motinos Teresės ir Holivudo aktorės Demi Moore  hibridu, turi pati priimti „sprendimą dėl bendro kelio į priekį“, sakoma tarybos pranešime.

Pasak prokurorų, dvasininkės būklė buvo „visiškai netinkama vairuoti“, kai policija šeštadienio vakarą sustabdė jos automobilį „Volkswagen Phaeton“ už 500 metrų nuo jos namų. Pareigūnai reagavo, kai vairuotoja nesustojo degant raudonam šviesoforo signalui.  Dienraštis „Bild“ tai pat pranešė, jog su M.Kaessmann automobilyje buvo nežinomas vyras.

Pranešime taip pat ironiškai cituojami dvasininkės ankstesnės kalbos, kuriose ji smerkė piktnaudžiavimą alkoholiu ir pavojingą vairavimą.  M.Kaessmann, kuri yra keturių vaikų motina, anksčiau šiais metais atsidūrė dėmesio centre, kai sukritikavo Vokietijos karo misiją Afganistane.

Žurnalas „Der Spiegel“ ją yra pavadinęs protestantizmo popžvaigžde.

Laikraščiai ironiškai citavo M.Kaessmann ankstesnius pareiškimus, smerkiančius piktnaudžiavimą alkoholiu ir vairavimą išgėrus.

„Kai kada (vairuotojai) nepakankamai dėmesingi, ypač kai tai susiję su svaigalais ir narkotikais, – „Der Spiegel“ priminė vyskupės pasisakymą prieš trejus metus. – Kai kada kelyje matau žmonių, vairuojančių taip, tarsi jie nesuprastų, koks galingas yra automobilis, netgi važiuojantis 50 kilometrų per valandą greičiu. Kitaip sakant, (jie nesuvokia), kad automobilis iš tikrųjų gali atimti gyvybę.“

„Vynas yra gyvenimo dalis, tačiau juo turėtų būti mėgaujamasi saikingai, – „Bild“ citavo viename laikraštyje paskelbtą M.Kaessmann straipsnį. – Apie girtavimą perspėja netgi Biblija. Man patinka... lengvi baltieji vynai.“  Šis incidentas įvyko per gavėnią, kelias savaites trunkantį tradicinį krikščionių pasninko mėnesį. Mūsų laikais griežto pasninko mažai kas laikosi, tačiau daugelis tikinčiųjų per gavėnią atsisako kokio nors maisto, pavyzdžiui, šokolado ar mėsos.

„Aš atsisakau alkoholio, – M.Kaessmann sakė per gavėnią praeitais metais. – Staiga pastebėjau, jog vakare išgerti taurę vyno gali tapti įpročiu.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius