-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos Evangelikų Bažnyčios vadovė dėl vairavimo išgėrus traukiasi iš pareigų

Vokietijos Evangelikų Bažnyčios tarybos vadovė, kuri buvo sulaikyta policijos, kai vairavo būdama apsvaigusi nuo alkoholio, trečiadienį pranešė, kad traukiasi iš užimamų pareigų.
Margot Kaessmann
Margot Kaessmann / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

„Praėjusį sekmadienį aš padariau didelė klaidą, – pranešdama apie atsistatydinimą žurnalistams pareiškė 51 metų vyskupė Margot Kaessmann. – Mano širdis man aiškiai sako, kad aš negaliu pasilikti.“

„Labai apgailestauju, kad nuvyliau daug žmonių, kurie prašė manęs pasilikti, taip pat tų, kurie su pasitikėjimu balsavo už mane“, – sakė ji.

Pareigūnai reagavo, kai vairuotoja nesustojo degant raudonam šviesoforo signalui. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad dvasininkės kraujyje alkoholio koncentracija siekė 1,54 promilės.„Aš ėjau vyskupės pareigas visa siela ir visu kūnu daugiau kaip dešimt metų. Atidaviau šiai pozicijai visas savo jėgas“, – pridūrė M.Kaessmann sausakimšoje spaudos konferencijoje Hanoveryje.

Pasak jos, ji prarado moralinį autoritetą komentuoti etinius ir politinius klausimus, tokius kaip vokiečių karių buvimas Afganistane.

Anksčiau trečiadienį Vokietijos Evangelikų Bažnyčios taryba trečiadienį užtarė savo pirmininkę, bet pareiškė, kad 51 metų vyskupė, kurią žiniasklaida anksčiau yra pavadinusi motinos Teresės ir Holivudo aktorės Demi Moore hibridu, turi pati priimti „sprendimą dėl bendro kelio į priekį“.

Pasak prokurorų, dvasininkės būklė buvo „visiškai netinkama vairuoti“, kai policija šeštadienio vakarą sustabdė 25 milijonams šalies protestantams vadovaujančios vyskupės automobilį „Volkswagen Phaeton“ už 500 metrų nuo jos namų.

Pareigūnai reagavo, kai vairuotoja nesustojo degant raudonam šviesoforo signalui. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad dvasininkės kraujyje alkoholio koncentracija siekė 1,54 promilės.

Vokietijoje vairuoti leidžiama, jeigu alkoholio kiekis kraujyje neviršija 0,5 promilės, tačiau eismo taisyklių pažeidimo atveju leistinu laikomas ne didesnis nei 0,3 promilės girtumas.

„Pati esu sukrėsta, kad galėjau padaryti tokią sunkią klaidą. Žinau, koks pavojingas ir neatsakingas vairavimas išgėrus. Be abejo, priimsiu teisines pasekmes“, – dvasininkės žodžius citavo dienraštis „Bild“.

Dienraštis „Bild“ tai pat pranešė, jog kartu su M.Kaessmann automobilyje buvo nežinomas vyras.

Tame pranešime taip pat ironiškai cituojami dvasininkės ankstesni pasisakymai, kuriuose ji smerkė piktnaudžiavimą alkoholiu ir pavojingą vairavimą.

Dėl šio incidento M.Kaessmann taip pat gali būti iškelta baudžiamoji byla: vairavimas, kai alkoholio koncentracija kraujyje viršija 1 promilę, laikomas kriminaliniu nusikaltimu. Hanoverio prokurorai jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

M.Kaessmann gresia vieno mėnesinio atlyginimo dydžio bauda ir vairuotojo teisių atėmimas vieniems metams.

Žemutinės Saksonijos žemėje esančio Braunšveigo miesto vyskupas Friedrichas Weberis sakė vienam Vokietijos laikraščiui, kad Evangelikų Bažnyčia pateko į „keblią“ padėtį.

„Tokią padėtį užimantys žmonės negali sau leisti taip elgtis. Manau, kad ji jaučiasi labai apleista“, – teologas Friedrichas Schorlemmeris sakė vietos radijui MDR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius