Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai apsilankė Rytų Ukrainoje

Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai apsilankė karo krečiamoje Rytų Ukrainoje – pirmą kartą nuo konflikto tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų pradžios 2014 metų balandį.
Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų vizitas Kramatorske
Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų vizitas Kramatorske / „Twitter“ nuotr.

Vokietijos diplomatijos vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris ir Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault atvyko į ukrainiečių kariuomenės kontroliuojamą Kramatorską, pranešė vienas AFP korespondentas.

Ir J.-M.Ayrault, ir F.-W.Steinmeieris 2015 metų vasarį ragino Kijevo provakarietiškus lyderius dar labiau įsipareigoti ir vykdyti pernai vasarį priimtą 13 punktų planą, pagal kurį separatistams turėtų būti suteikta dalinė autonomija suvienytoje Ukrainoje. Tačiau šios iniciatyvos nepalaiko daugelis ukrainiečių.

Ministrus prie ESBO Specialiosios stebėsenos misijos biuro sutiko apie 40 protestuotojų. Jie reiškė nepritarimą planams suteikti dalinę autonomiją separatistų valdomuose Donecko ir Luhansko regionuose.

Protestuotojai laikė plakatus, kuriuose buvo parašyta „Mes esame Ukraina“ ir „Sakome „ne“ specialiam Donecko statusui“, turėdami omenyje Ukrainos rytinį sunkiosios pramonės regioną.

Per susitikimą su ESBO stebėtojais ministrai buvo supažindinti su paliaubų pažeidimais, jiems buvo parodyti vietovėje rastų minų, granatų ir kitų sprogstamųjų užtaisų fragmentai.

Jų vizitas įvyko po vienos kruviniausių per kelias savaites dienų – vyriausybės pajėgos ir separatistai prarado po tris karius.

Šių dviejų Europos valstybių diplomatijos vadovai 2015 metų vasarį padėjo pasiekti susitarimą, turėjusį nutraukti žudynes ir iki praėjusių metų pabaigos nustatyti separatistų valdomų regionų statusą.

Tačiau vadinamasis Minsko susitarimas ir po jo sekusi virtinė paliaubų nepadėjo nutraukti kasdieninių kovų, per kurias jau žuvo apie 9 600 žmonių ir kurios smarkiai nuniokojo Rytų Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius