-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21 /15:34

Vokietijos ir Prancūzijos vadovai kreipsis į Europą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as spalio 7 dieną bendrai kreipsis į Europos Parlamentą Strasbūre, ir tai bus pirmas toks šių dviejų šalių lyderių kreipimasis nuo 1989 metų, sakoma pranešime.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai bus istorinis vizitas istoriškai sudėtingu metu. ES susiduria su didžiuliais iššūkiais ir jai reikia stipraus jos lyderių įsipareigojimo“, – sakė Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas pareiškime, kuriame pranešama apie artėjantį Prancūzijos ir Vokietijos lyderių vizitą.

„Svarbus ženklas yra tai, kad toks įsipareigojimas bus duotas Europos demokratiškai išrinktų atstovų akivaizdoje“, – pridūrė M.Schulzas, kuris pakvietė A.Merkel ir F.Hollande'ą pasakyti bendrą kalbą parlamente.

A.Merkel ir F. Hollande'as, didžiausių Europos Sąjungos ekonomikų lyderiai, atlieka pagrindinį vaidmenį atsakant į virtinę 28 šalių Bendrijai iškilusių iššūkių, tokių kaip migrantų krizė, Graikijos skolų istorija ir konfliktas Ukrainoje.

Paskutinį kartą bendrą kalbą Europos Parlamente prieš 26 metus pasakė buvusios Vakarų Vokietijos kancleris Helmutas Kohlis ir tuometinis Prancūzijos prezidentas Francois Mitterand.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius