Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kanclerė A.Merkel gavo „įtartiną siuntinį“; manoma, jog jame gali būti sprogmenų

Vokietijos žiniasklaida praneša, jog šalies kanclerės Angelos Merkel biure rastas „įtartinas siuntinys“. Įtariama, jog jame gali būti sprogmenų, įvykio vietoje dirba pareigūnai.
Šalia Vokietijos kanclerės biuro budi policininkai.
Šalia Vokietijos kanclerės biuro budi policininkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Seibertas teigė, kad įtarimų sukėlęs siuntinys buvo pastebėtas per kasdienį pašto siuntų patikrinimą, praneša BBC. „Vienas paketas turėjo įtarimą sukėlusių požymių, todėl manyta, kad jame gali būti sprogmenų“, – sakė S.Seibertas.

Kanclerės pašto tarnyba yra įsikūrusi greta administracijos pastato, todėl jis nebuvo evakuotas. A.Merkel antradienį buvo išvykusi su vizitu į Belgiją.

Paketą, kurį pristatė siuntinių tarnyba UPS, tiria federalinė policija. Neoficialūs šaltiniai dienraštį „Der Spegel“ informavo, jog jame rasta juodų miltelių, o siuntinio atgalinis adresas – Graikijos finansų ministerija.

Antradienį Graikijos sostinėje, greta Šveicarijos ir Rusijos ambasadų, buvo detonuotas sprogstamasis užtaisas, tačiau žmonės nenukentėjo. Dar keli įtartini paketai rasti šalia Graikijos parlamento, Bulgarijos ambasados ir vienos siuntinių kompanijos, juos susprogdino pareigūnai.

Manoma, jog šiuos paketus padėjo tie patys asmenys, kaip ir pirmadienį Graikijos pareigūnų aptiktus keturis užminuotus siuntinius. Pareigūnai įtaria, jog už tai atsakingos radikalių kairiųjų grupuotės.

Vienas pirmadienio siuntinių buvo adresuotas Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy. Panašus siuntinys, skirtas Meksikos ambasadai Atėnuose, pirmadienį sprogo pašto kurjerių firmoje ir apdegino tarnautojos ranką.

Graikijos policija sulaikė du asmenis, kaip įtariama, susijusius su pirmadienį paliktomis užminuotomis siuntomis.

Manoma, jog radikalių kairiųjų išpuolių pagausėjo dėl savaitgalį vyksiančių savivaldos rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius