-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kanclerė ir Kinijos viceprezidentas atidarė Frankfurto knygų mugę

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Kinijos viceprezidentas Xi Jinpingas antradienio vakarą Frankfurte atidarė didžiausią pasaulyje tarptautinę knygų mugę, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas Kinijos kultūrai, tačiau organizatoriai taip pat pabrėžė remsiantys žodžio laisvę.
A.Merkel atidaro Frankfurto knygų mugę
A.Merkel atidaro Frankfurto knygų mugę. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Mugė

„Pastaraisiais metais Kinijos politinis ir ekonominis svoris gerokai išaugo, – A.Merkel sakė per mugės atidarymo ceremoniją. – Taigi ir jos atsakomybė pasaulyje... dėl politinės ir ekonominės laisvės bei žodžio laisvės.“

Buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje užaugusi politikė prisiminė, kaip jaunystėje laukdavo, kad svečiai iš kapitalistinės Vokietijos atvežtų knygų. „Knygos daug pakeičia, o šie pokyčiai kelia pavojų diktatūroms ir stiprina demokratiją“, – pabrėžė ji.

Xi Jinpingas, kuris laikomas vienu iš galimų kandidatų į Kinijos prezidentus, savo kalboje linkėjo „skatinti harmoniją ir taiką“.

61-oje kasmetėje Frankfurto knygų mugėje dalyvaus apie 300 Kinijos leidybos įmonių, tarp jų iš Honkongo, Makao ir Taivano.

„Tikimės, kad Vokietiją ir kitų šalių atstovus sugebėsime artimiau supažindinti su Kinijos istorija, Kinijos kultūra, jos rašytojais ir šiuolaikine Kinijos kultūra“, – sakė Zhang Fuhai, Kinijos delegacijos komiteto vadovas.

Iki sekmadienio vyksiančioje mugėje dalyvaus apie 6900 dalyvių ir maždaug šimto šalių – apie 400 mažiau nei pernai. Dalyvių gretas išretino pasaulio ekonomikos krizė bei leidybos sektorių apėmęs nuosmukis.

Mugės garbės viešnia Kinija savo prisistatymo renginiams išleido apie 5 mln. eurų, o šios šalies leidėjai pristatys daugiau nei 100 į vokiečių ir anglų kalbas šia proga išverstų kūrinių.

Vienomis iš svarbiausių mugėje pristatomų kinų rašytojų knygų laikomos disidento Jiango Rong romanas „Vilko totemas“, Xu Zecheno „Skubėjimas per Pekiną“ (Paobu chuanguo Zhongguancun) ir Yu Hua (Ju Hua) „Broliai“ (Xiong Di). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius