-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 26

Vokietijos kancleris Ukrainai žada „daug“, bet tankų vis tiek neduos

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, paklaustas, kodėl jo šalis nesiunčia Ukrainai kovinių tankų, kalba tiesiai šviesiai. „Šis karas labai pavojingas“, – sakė jis. Ukraina pastaruoju metu pasiekė pergalių prieš Rusiją ir nuolat prašo Vakarų pastiprinimo. Tačiau Vokietija atsisako parodyti pavyzdį siųsdama pagalbą.
Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes palaikome Ukrainą, – praėjusią savaitę tikino O.Scholzas valandos trukmės interviu „The New York Times“. – Mes tai darome taip, kad šis konfliktas neperaugtų į karą tarp Rusijos ir NATO, nes tai būtų katastrofa.“

Socialdemokratui O.Scholzui, kuris mažiau nei prieš metus perėmė kanclerio pareigas iš savo ilgametės pirmtakės Angelos Merkel, Vokietijos Ukrainai suteikta karinė pagalba tapo tarsi lakmuso popierėliu jo ir jo šalies gebėjimui vadovauti Europai.

Žemyną ištikus didžiausiai saugumo krizei žemyne ​​nuo Antrojo pasaulinio karo, O.Scholzas nėra vienintelis, kuriam rūpi eskalavimo pavojus.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tūkst. rezervistų mobilizavimą ir ketinimus aneksuoti dalį Rytų Ukrainos, taip pat jam netiesiogiai pagrasinus panaudoti taktinius branduolinius ginklus, Ukrainos rėmėjai Vakaruose ėmė stipriau nerimauti dėl tiesioginio Rusijos ir NATO susidūrimo.

Štai kodėl tapo sunkiau suderinti du tikslus – išvengti tokios konfrontacijos ir toliau stiprinti Ukrainą mūšio lauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius