Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kraštutiniai dešinieji skatina ginkluotis: žmonės turės gintis patys

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) lyderė Frauke Petry pareiškė, kad teroro atakų fone vokiečiams turėtų būti suteikta galimybė gintis patiems, rašo politico.eu.
Frauke Petry
Frauke Petry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdama su „Funke Media Group“ F.Petry sakė: „Kiekvienas įstatymus gerbiantis pilietis turėtų turėti galimybę apginti save, savo šeimą ir savo draugus“.

Tokį teiginį ji išsakė, komentuodama informaciją, kad po pastarųjų mėnesių teroro išpuolių vis daugiau vokiečių pradėjo domėtis galimybe įsigyti ginklą.

Vokietijos ginklų įsigijimo ir kontrolės įstatymai yra vieni griežčiausių Europoje. Pasklidus informacija, kad Miunchene šaudynes organizavęs 18-metis ginklą įsigijo internete, raginimai dar labiau griežtinti ginklų kontrolę tik pagarsėjo.

„Alternatyvos Vokietijai“ lyderė suabejojo tokių griežtinimų verte. Jos teigimu, „dori Vokietijos piliečiai tik dar labiau nuo to nukentės, o norintys įsigyti ginklą, toliau ieškos jo juodojoje rinkoje“.

Tokius F.Petry teiginius kiti Vokietijos politikai sutiko kaip netiesioginį kvietimą ginkluotis.

Tokius F.Petry teiginius kiti Vokietijos politikai sutiko kaip netiesioginį kvietimą ginkluotis.

„Pasirodo, ponia Petry nori, kad valstybė atsitrauktų, o piliečiai gintų patys save kaip Laukiniuose Vakaruose“, – teigė Vokietijos krikščionių demokratų partijos vicepirmininkas Thomas Stroblis.

F.Petry tam pačiame interviu išsakė ir daugiau prieštaringai įvertintų pasiūlymų. Kraštutinių dešiniųjų lyderė paragino tuos pabėgėlius, kurių prieglobsčio prašymai atmesti, tačiau jie atsisako vykti atgal į savo gimtąją valstybę, perkelti į salas, nepriklausančias Europos Sąjungai.

„Prieglobsčio ieškotojai, kurie Vokietijoje yra nelegaliai, turėtų būti išgabenti į salas už Europos Sąjungos ribų, naudojantis Jungtinių Tautų suteiktu mandatu ...Toks sprendimas užkirstų kelią jiems atvykti į Europą“, – dėstė F.Petry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius