-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų parlamentaras perspėtas dėl rasistinės užgaulės B.Beckerio sūnui

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) pirmadienį oficialiai įspėjo vieną savo parlamentarų dėl tviterio žinutės, kurioje buvusios teniso žvaigždės Boriso Beckerio sūnus vadinamas „mažuoju pusnegriu“.
Jensas Maieris
Jensas Maieris / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvęs teisėjas Jensas Maieris, kuris po praėjusių metų rinkimų yra vienas iš daugiau kaip 90 AfD narių parlamente, Noah Beckerį užsipuolė dėl interviu, kuriame šis skundėsi, kad yra laikomas savo tėvo „amžinu sūnumi“.

J.Maieris: „Atrodo, kad mažasis pusnegris paprasčiausiai gauna per mažai dėmesio – tai vienintelis jo elgesio paaiškinimas.“

„Atrodo, kad mažasis pusnegris paprasčiausiai gauna per mažai dėmesio – tai vienintelis jo elgesio paaiškinimas“, – sakoma žinutėje, kuri praėjusią savaitę buvo paskelbta J.Maierio „Twitter“ paskyroje.

Tačiau J.Maieris tvirtina, kad tos jau ištrintos žinutės nerašė, ir sako, kad ją paskelbė vienas jo darbuotojas.

Partijos vadovybė, regis, priėmė tokį pasiaiškinimą, tačiau perspėjo J.Maierį, kad jis rūpestingiau vadovautų savo darbuotojams.

Noah Beckeris dėl minimos žinutės pateikė skundą policijai, o jo tėvas parašė piktą skiltį laikraščio „Die Welt“ sekmadienio numeryje.

„Scanpix“/AP nuotr./Noah Beckeris
„Scanpix“/AP nuotr./Noah Beckeris

„Jensas Maieris tokius dalykus sako ne iš kvailumo ir ne iš baimės. Jis puikiai žino, ką ir kodėl daro“, – rašė Borisas Beckeris, kuris pareikalavo „pasekmių“ parlamentarui.

Tai jau antras kartas per savaitę, kai AfD deputatai sulaukia kritikos. Policija yra pateikusi skundą dėl įtakingos partijos narės Beatrix von Storch Naujųjų metų išvakarių tviterio žinutės ir nurodo, kad šiuo komentaru buvo pažeisti prieš kurstymą nukreipti įstatymai.

B.von Storch kritikavo Kelno policiją dėl tviteryje paskelbto Naujųjų metų sveikinimo arabų kalba ir klausė: „Ar norėjot nuraminti šias barbariškas, musulmoniškas, grupiniu išžaginimu užsiiminėjančias vyrų ordas?“

Žinutėje, regis, užsimenama apie chaotiškas Naujųjų išvakares Kelne 2015 metais, kai buvo masiškai seksualiai puldinėjamos moterys. Dėl daugelio šių atvejų buvo kaltinami iš Šiaurės Afrikos kilę vyrai.

Šiemet sausio 1 dieną Vokietijoje įsigaliojo įstatymas prieš neapykantos skleidimą internetu. Socialinės žiniasklaidos kompanijos, kurios nepašalina neteisėtų kurstytojiškų komentarų, gali gauti baudas iki 50 mln. eurų.

AfD per rugsėjo mėnesį įvykusius rinkimus gavo 92 vietas parlamente – tai geriausias kraštutinių dešiniųjų partijų rezultatas po karo. AfD jį pasiekė pasinaudojusi nepasitenkinimu dėl daugiau kaip milijono prieglobsčio prašytojų, atvykusių į Vokietiją nuo 2015 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius