Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos miesto gatvėse pasirodė musulmonų šariato policijos patruliai

Vokietijos Vupertalio mieste pradėjo veikti musulmonų gauja, pasiskelbusi „Šariato policija“, rašo naujienų svetainė dw.de. Vis dėlto, tai jau ne pirmas kartas, kuomet musulmonų imigrantai siekia primesti barbarišką islamo teisę Vakarų Europos šalims.
Islamistų rėmėjas
Islamistų rėmėjas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vupertalio policija šiuo metu tiria šį incidentą. Skelbiama, kad vyriškiai patruliuoja gatvėse ir įtikinėja žmones susilaikyti nuo kai kurių pramogų ir veiklų.

Vokietijos vyriausybė teigia, kad netoleruos jokios lygiagrečios teisės egzistavimo šalyje, o „Šariato policiją“ laiko provokacija.

Oranžinės spalvos liemenėmis, ant kurių nugarų parašyta „Šariato policija“, dėvintys musulmonai atkreipė tiek vietos gyventojų, tiek policijos dėmesį Vupertalyje, kuris yra Šiaurės Reino – Vestfalijos žemėje Vokietijos vakaruose.

Nuotrauka su Šariato policijos patruliais pasirodė ir socialiniame tinkle „Twitter“.

Kaip rašo israelnews.com, jauni vyriškiai priklauso radikaliai musulmonų sektai salafitams. Salafitų judėjimas laikomas vienu iš greičiausiai augančių islamiškų judėjimų visame pasaulyje.

Islamo fanatikai užfiksuoti miesto pasilinksminimų rajone, kur bandė atkalbėti praeivius nuo alkoholio ir narkotikų vartojimo, azartinių lošimų ir kitų užsiėmimų. Be to, praeiviams islamistai dalino lankstinukus su pamokymais.

Policija sulaikė vienuolika vyriškių, kurių amžius tarp 19 ir 33 metų. Pradėtas tyrimas dėl kaltinimų vykdant nelegalią veiklą.

Vokietijos vyriausybė teigia, kad netoleruos jokios lygiagrečios teisės egzistavimo šalyje, o „Šariato policiją“ laiko provokacija.

„Šariatas nebus toleruojamas Vokietijoje. Niekas neturi teisės apjuodinti gerą įvaizdį turinčios Vokietijos policijos“, – teigė Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas De Maiziere žurnalui „Bild“.

Vokietijos teisingumo ministras Heiko Maasas taip pat pritarė savo kolegai ir teigė, kad tik valstybė yra atsakinga už teisės normas šalyje.

Tai ne pirmas kartas, kuomet musulmonai bando įvesti šariatą Vakarų Europos šalyse.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad alkoholį ir narkotikus draudžianti islamo teisė nedaro žalos, tačiau tai klaidingas įspūdis. Vokietijos pareigūnai baiminasi, kad salafitai taip pat stengiasi įkalbėti jaunus musulmonus prisijungti prie „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų gretų.

Tai ne pirmas kartas, kuomet musulmonai bando įvesti šariatą Vakarų Europos šalyse.

Neseniai musulmonai tapo gyventojų dauguma kai kuriuose Londono rajonuose. Juose siekta primesti barbarišką šariato teisę visiems vietos gyventojams.

Londono policija taip pat neseniai pradėjo tyrimą dėl neseniai mieste pasirodžiusių įspėjamųjų ženklų naminių gyvūnų augintojams. Jie raginami laikytis atokiau Rytų Londono, kuriame gyventojų daugumą sudaro musulmonai, parko, nes „musulmonai nemėgsta šunų“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius