-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos ministras bandys slopinti įtampą Turkijoje

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle penktadienį sakė, kad skubiai suorganizavo vizitą į NATO partnerę Turkiją, kur bandys slopinti didėjančią įtampą dėl Sirijos.
Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle
Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ministras Turkija

G.Westerwelle, kuris šiuo metu lankosi Kinijoje, savo pareiškime sako, kad šeštadienį Stambule surengs derybas su Turkijos užsienio reikalų ministru Ahmetu Davutoglu – dėl „situacijos Sirijoje ir prie Turkijos ir Sirijos sienos“.

„Sirijos (karo) situacija plinta. Tai kelia mums didžiausią susirūpinimą, – sakė jis. – Svarbu, kad niekas nepiltų alyvos į ugnį. Tikimės santūrumo ir deeskalavimo“.

G.Westerwelle nurodė, kad jo vizito tikslas yra parodyti „solidarumo ženklą“ NATO sąjungininkei, ir pasmerkė neseniai įvykusį Turkijos teritorijos apšaudymą, kurį pavadino „nepriimtinu“.

„Svarbu, kad niekas nepasiduotų provokacijai ir kad mes toliau dirbtume dėl naujo demokratinio starto Sirijoje“, – sakė jis.

Trintis tarp Sirijos ir Turkijos padidėjo ketvirtadienį, kai Ankara pranešė, kad nutupdytame keleiviniame lėktuve, kuris skrido iš Maskvos į Damaską, turkų pareigūnai aptiko karinį krovinį.

„Noriu pats išgirsti, kas slypėjo už priverstinio lėktuvo nutūpimo ir prekių iš to lėktuvo konfiskavimo Turkijoje“, – sakė G.Westerwelle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius