Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos „ministras plagiatorius“ dirbs JAV strateginių tyrimų institute

Buvęs Vokietijos gynybos ministras Karlas Theodoras zu Guttenbergas, kuris anksčiau šiais metais atsistatydino dėl kaltinimų, jog savo daktaro disertacijoje panaudojo nuplagijuotą medžiagą, užėmė garbės postą viename iš autoritetingiausių JAV strateginių tyrimų institutų.
Karlas Theodoras zu Guttenbergas
Karlas Theodoras zu Guttenbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtone įsikūręs Strateginių ir tarptautinių studijų centras (CSIS) ketvirtadienį paskelbė, kad K.Th.zu Guttenbergas taps jo nariu kaip nusipelnęs valstybės veikėjas.

Buvęs ministras vadovaus naujai CSIS transatlantinio dialogo iniciatyvai, kuri suburs vedančius Europos ir Amerikos mąstytojus, praktikus ir pareigūnus, sakoma instituto pranešime.

Ši iniciatyva padės sukurti drąsią naują strateginę viziją, kaip būtų galima atgaivinti transatlantinius ryšius ir išvengti strateginio atotrūkio, pridūrė CSIS.

K.Th.zu Guttenbergas, kuris anksčiau buvo populiariausias Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kabineto ministras, šių metų kovą pripažino padaręs „rimtų klaidų“ savo disertacijoje, kuri 2006 metais buvo apginta Bairoito universitete.

Jis paprašė šio Vokietijos pietuose įsikūrusio universiteto panaikinti jam suteiktą daktaro titulą, tačiau neigė sukčiavęs.

CSIS šiam Vokietijos politikui suteikė neapmokamo patarėjo postą, analogišką tam, kurį šiame institute užima Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius