-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos mokykloje įvykdytos kruvinos skerdynės (atnaujinta 17.22 val., nuotraukos)

Vokietijos mieste Vinendene nežinomas ginkluotas nusikaltėlis įsiveržė į vietos technikos mokyklą ir pradėjo šaudyti. Jo aukomis tapo 16 žmonių. Pats nusikaltėlis buvo nušautas policijos.
Arbeltvilio mokykla
Arbeltvilio mokykla / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mokykla Vokietija

Tragedija pietvakarių Vokietijoje, netoli Štutgarto esančiame Vinendene, įvyko trečiadienio rytą. Pirminiais duomenimis, į mokyklą atėjo kariškai apsirengęs vyras. Įsibrovėlis pradėjo šaudyti į mokykloje buvusius žmones.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Pirminiais duomenimis, užpuolikas nužudė mažiausiai penkis studentus ir dar daug žmonių sužeidė. Vieni šaltiniai teigia, kad po šaudymo nusikaltėlis pasislėpė. Kitos užsienio žiniasklaidos priemonės praneša, kad šiuo metu šaudymas mokykloje dar tęsiasi.

Liudininkų teigimu, užpuolikas maždaug 20 metų.

Papildyta 12.30 val. BBC, remdamasi Vokietijos policijos pranešimais, informuoja, kad per šaudymą buvo nužudyti mažiausiai devyni žmonės. BBC taip pat praneša, kad nusikaltėlis paspruko į miestą, policija vykdo jo paiešką. Virš Vinendeno skraido trys pareigūnų sraigtasparniai, didžiulės policijos pajėgos žudiko ieško ir ant žemės.

Papildyta 12.50 val. Naujausiais duomenimis, nušauta mažiausiai 10 žmonių. Tarp žuvusiųjų yra 8 studentai ir 2 suaugę, praneša BBC. Vietinė žiniasklaida teigia, kad užpuolikas yra buvęs mokyklos studentas. Šią technikos mokyklą lanko apie 1000 studentų.

Papildyta 13.05 val. CNN televizija, remdamasi laikraščiu „Bild“, praneša, kad 17-metis įtariamasis jau yra suimtas. Tačiau policija teigia, kad niekas nėra suimtas, įtariamasis vis dar ieškomas. 17-mečio ieško du sraigtasparniai.

Papildyta 14.15 val. Žinios apie žudiko likimą prieštaringos. CNN praneša, kad po porą valandų trukusių paieškų Vokietijos policija užspeitė nusikaltėlį ir jį nušovė. Tuo tarpu naujienų agentūra AFP tvirtina, kad nusikaltėlis pats nusižudė.

Jaunuolio kūnas aptiktas automobilių stovėjimo aikštelėje prie vietinio prekybos centro. Nusikaltėlis nusišovė automobilyje. Jo tėvų namuose jau atlikta krata ir aptiktas legaliai įsigytas ginklas.

Paskutiniais duomenimis, aukų skaičius dar labiau išaugo. „Welt Online“ praneša, kad nuo nusikaltėlio kulkų žuvo 11 žmonių. Teigiama, kad užpuolikas mokykloje nušovė dešimt žmonių. Dar vieną žmogų jaunuolis nušovė lauke, bėgdamas iš nusikaltimo vietos.

Papildyta 14.36 val. Paauglys buvo nušautas vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, kur jis nušovė dar du žmones. Sužeisti du policininkai. Policija patvirtina, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 15, dar daugiau sužeistų.

Vaikinas buvo pagrobęs vyrą su jo automobiliu „Volkswagon Sharon“ ir taip prasmuko per policijos kordonus, kurie buvo paskubomis surinkti, kad jį sugautų. Ginkluotas nusikaltėlis savo įkaitą paleido šalia greitkelio į Štutgartą.

Papildyta 17.22 val. Naujausiais duomenimis, paauglys nušovė 16 žmonių. Tarp žuvusiųjų yra dešimt moksleivių, trys mokytojai ir trys atsitiktiniai praeiviai. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad trečiadienio kruvina tragedija šalies mokykloje yra „nesuvokiama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius