Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos opozicijos lyderis paaukojo inkstą savo žmonai

Vokietijos pagrindinės opozicijos partijos lyderis ir buvęs kanclerės Angelos Merkel varžovas Frankas Walteris Steinmeieris pirmadienį nurodė laikinai pasitrauksiantis iš politikos, kad galėtų paaukoti savo žmonai vieną inkstą.
Frankas Walteris Steinmeieris
Frankas Walteris Steinmeieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialdemokratų partijos (SDP) parlamentinės frakcijos pirmininkas ir buvęs užsienio reikalų ministras sakė išvyksiantis į ligoninę vėliau pirmadienį ruoštis organų transplantavimo operacijai, kuri šią savaitę bus atlikta jo žmonai Elke Buedenbender, su kuria jis gyvena jau 15 metų.

48 metų teisėjos E.Buedenbender inkstų veikla smarkiai sutriko, o pastarosiomis savaitėmis jos sveikatos būklė labai pašlijo.

„Vadovaujuosi gydytojo išvada, kad tik organo persodinimas gali iš tiesų pagelbėti, – pastebimai sukrėstas F.W.Steinmeieris sakė žurnalistams skubiai paskelbtoje spaudos konferencijoje. – Dėl šios priežasties kelias savaites aktyviai nedalyvausiu politinėje scenoje.“

Inkstų donoro tektų laukti labai ilgai, todėl politikas nusprendė paaukoti vieną savo organą.

Sutuoktiniai augina 14 metų dukrą.

54 metų F.W.Steinmeieris sakė turintis vilties grįžti į darbą spalį ir įgaliojo SPD veteraną Joachimą Possą laikinai vadovauti frakcijai.

Buvęs Vokietijos diplomatijos vadovas SPD parlamentinės frakcijos vadovu tapo pernai rugsėjį, kai pralaimėjo visuotinius rinkimus A.Merkel.

SPD populiarumas kelis mėnesius smuko, tačiau pastaruoju metu partijos reitingai vėl pakilo. Praeitą savaitę socialdemokratai pagal populiarumą pranoko valdantįjį konservatyvų krikščionių demokratų bloką (CDU/CSU) – pirmąkart nuo A.Merkel pirmosios kadencijos pradžios 2005 metais.

A.Merkel centro dešiniosios vyriausybės palaikymas susilpnėjo dėl nesutarimų bloko viduje dėl mokesčių, energetikos politikos ir socialinės apsaugos sistemos reformos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius