Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos parlamentas pasmerkė BDS judėjimą kaip antisemitinį

Vokietijos parlamentas penktadienį pasmerkė už Izraelio boikotavimą pasisakantį judėjimą BDS, pavadino jį antisemitiniu ir perspėjo, kad šis judėjimas savo veiksmais primena nacių kampaniją prieš žydus. Šis Bundestago pareiškimas nuskambėjo Izraeliui kovojant su vis daugiau palaikymo sulaukiančia judėjimo „Boycott, Divestment and Sanctions“ („Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“) iniciatyva ignoruoti Tel Avive rengiamą „Eurovizijos“ dainų konkursą, kurio finalas vyks šeštadienį. 
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Izraelis

Ketvirtadienį buvo pagaliau pranešta, kad JAV popmuzikos žvaigždė Madonna pasirašė sutartį dėl pasirodymo šiame populiariame renginyje, nepaisant raginimų žvaigždei boikotuoti šį konkursą.

Penktadienį patvirtintoje retoje daugiapartinėje Vokietijos žemųjų parlamento rūmų rezoliucijoje sakoma, kad BDS vadovaujama kampanija „primena Vokietijos istorijos siaubingiausią etapą“ Adolfo Hitlerio nacistinio režimo metais.

„BDS judėjimo ant izraelietiškų produktų (dedami) lipdukai su užrašu „Nepirkite“ sukelia neišvengiamų asociacijų su nacių raginimu „Nepirkite iš žydų“ ir kitais atitinkamais grafičiais ant pastatų sienų bei parduotuvių vitrinų“, – sakoma dokumente.

BDS judėjimo „metodai yra antisemitiniai“, nurodoma rezoliucijoje, kurią pristatė kanclerės Angelos Merkel centro dešiniųjų CDU/CSU blokas, koalicijos partneriai socialdemokratai, laisvieji demokratai FDP ir žalieji.

Balsuodami už šią rezoliuciją Vokietijos įstatymų leidėjai įsipareigojo neskirti jokios finansinės paramos BDS judėjimui.

Be to BDS ir jo partneriai negalės organizuoti jokių renginių Bundestago patalpose.

BDS save vadina palestiniečių vadovaujama akcija ir ragina boikotuoti Izraelio prekes, paslaugas ir kultūrą dėl žydų valstybės vykdomos palestiniečių teritorijų okupacijos.

Tačiau, pasak CSU atstovo Sebastiano Brehmo, „ši akcija neturi nieko bendra su kritika Izraelio vyriausybei. Jos motyvai – akivaizdžiai antisemitiniai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius