Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos parlamentas penktadienį balsuos dėl tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo

Vokietijos parlamentarai penktadienį svarstys įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo ir dėl jo balsuos, pranešė žemųjų parlamento rūmų įstatymų leidžiamojo komiteto pirmininkė.
 Baltic Pride 2016 eitynės „Už lygybę!”
Vokietijos parlamentas penktadienį balsuos dėl tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Kelias lygybės link yra atviras“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė kairiojo sparno opozicinės Žaliųjų partijos narė, įstatymų leidžiamojo komiteto pirmininkė Renate Kuenast.

Manoma, kad šis teisės aktas bus priimtas, nes jam pritaria dauguma partijų, o Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo centro dešiniųjų partijos parlamentarams sakė, kad jie galės balsuoti pagal savo įsitikinimus.

Įstatymo projekte numatyta gėjų ir lesbiečių poroms suteikti pilnas sutuoktinių teises, įskaitant teisę įsivaikinti. Vokietijoje nuo 2001 metų yra įteisintos tik tos pačios lyties porų civilinės sąjungos.

Minėto įstatymo projektą į paskutinės parlamentarų darbo dienos prieš vasaros atostogas darbotvarkę paskubomis įtraukė centro kairiųjų pažiūrų socialdemokratai, žalieji ir kraštutinių kairiųjų partija „Die Linke“ („Kairė“).

Toks sprendimas buvo priimtas, kai A.Merkel pirmadienio vakarą pareiškė, kad ji nebėra nusiteikusi prieš tos pačios lyties asmenų santuokas, todėl imta diskutuoti, jog parlamente skubiai reikia balsuoti dėl jų įteisinimo.

„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel
„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel

Anksčiau kanclerė yra sakiusi, kad neigiamai vertina tos pačios lyties asmenų sąjungas su teise įsivaikinti, nes nerimauja dėl „vaikų gerovės“.

Praėjusį sekmadienį jos koalicijos partneriai ir rinkimų konkurentai socialdemokratai pareiškė, kad reikalautų įteisinti tos pačios lyties santuokas, priklausydama bet kokiam būsimam Aljansui.

Kitos partijos laikosi tokios pat pozicijos. Iki šiol homoseksualų sąjungoms priešinosi tik A.Merkel Krikščionių demokratų sąjunga ir populistinė dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).

Kad Vokietijos kanclerė šiuo klausimu pakeitė nuomonę, pirmadienį parašė moterų žurnalas „Brigitte“.

A.Merkel pasakojo, kad ėmė kitaip vertinti homoseksualų sąjungas po vieno „įsimintino įvykio“: neseniai savo rinkimų apygardoje Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusiame mieste ji sutiko vieną lesbiečių porą, puikiai besirūpinančią aštuoniais našlaičiais vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius