Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos policija atliko kratas pas įtariamus čečėnų islamistus

Vokietijos policija anksti antradienį visoje šalyje atliko kratas pas įtariamus islamistų kovotojus, kaip manoma, planavusius smurtinę ataką, paskelbė Berlyno prokurorai.
Pareigūnai prie susisprogdinusio siro namų
Vokietijos policija/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

Vokietijos pareigūnams yra paskelbta aukšto laipsnio parengtis dėl islamistų grėsmių daugiausiai gyventojų turinčiai Europos valstybei, kurioje pastaraisiais metais buvo įvykdytos kelios teroristinės atakos.

„Įtarus rimto smurtinio akto, keliančio pavojų valstybei, planavimą, Berlyne, Brandenburge, Šiaurės Reine-Vestfalijoje ir Tiuringijoje pagal orderius vykdomos kratos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Generalinė prokuratūra.

Tyrimas „nukreiptas prieš čečėnų kilmės įtariamuosius iš islamistų aplinkos“, vėliau pridūrė prokuratūra.

Daugiausiai aukų – 12 – pareikalavusi ataka Vokietijoje buvo įvykdyta 2016 metų gruodį, kai užpuolikas per vieną Kalėdų mugę Berlyne lėkė pagrobtu sunkvežimiu.

Užpuolikas, prieglobsčio prašytojas iš Tuniso Anisas Amri (Anisas Amris), pagrobė sunkvežimį, nužudė jo vairuotoją lenką, o paskui lėkdamas per mugę sostinės centre mirtinai sužalojo 11 žmonių. Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Po keturių dienų A. Amri Milane nušovė italų policininkai.

Nuo to laiko Vokietijos pareigūnai užkirto kelią devynioms atakoms su numanomais radikaliojo islamizmo motyvais, sakė Federalinio policijos biuro (BKA) vadovas Holgeris Muenchas.

Vokietijos saugumo tarnybos apskaičiavo, kad šalyje yra apie 11 tūkst. radikalių islamistų, kurių maždaug 680 laikomi itin pavojingais ir galinčiais panaudoti smurtą. Šis skaičius yra penkiskart didesnis nei 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius