Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos socialdemokratai buria koaliciją, kurioje dalyvautų ir narystei NATO oponuojantys radikalai

Vokietijos vicekancleris, Socialdemokratų partijos lyderis Sigmaras Gabrielis netikėtai apsilankė savo partijos narių, Žaliųjų partijos ir kraštutinių kairiųjų „Die Linke“ parlamentarų susitikime, pranešė Vokietijos žiniasklaida.
Vokietijos Vicekancleris Sigmaras Gabrielis
Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Vokietija

Kairiųjų pažiūrų Bundestago nariai susitiko aptarti galimos kairiųjų koalicijos gaires. Šis netikėtas S.Gabrielio vizitas pademonstravo, kad socialdemokratai ryžtingai nusiteikė imtis lyderio vaidmens ir užimti pagrindinius postus po kitų metų lapkričio mėnesį vyksiančių rinkimų.

Tiesa, toks vicekanclerio simbolinis žingsnis supykdė dabartinius koalicijos partnerius – Krikščionių demokratų partiją ir jos lyderę, kanclerę Angelą Merkel.

„Dabar visi supranta, kad jų tikslas yra: raudona, raudona ir žalia koalicija“, – teigė krikščionių demokratų Bavarijos regiono atšakos Krikščionių socialinės sąjungos atstovas Andreasas Scheueris.

„Ši kairiųjų jėgų vyriausybė pridarytų nemenkos žalos valstybei“, – perspėjo jis.

Krikščionių demokratų partijos atstovas Bundestage Peteris Tauberis dienraščiui „Tageszeitung“ netgi pareiškė, kad tokia kairiųjų sąjunga pridarytų nemalonumų visai Europai.

Dešiniųjų nerimą kursto tai, kad į koaliciją įtraukiami ir „Die Linke“ kairieji radikalai, istoriškai siejami su komunizmu ir siekiantys Vokietijos pasitraukimo iš NATO.

Tokia socialdemokratų, žaliųjų ir „Die Linke“ radikalų koalicija jau buvo sudaryta regiono lygmeniu po 2014 metų rinkimų Tiuringijoje.

Panašią koaliciją šiuo metu bandoma burti ir Berlyne, kur netikėtą nesėkmę vietos rinkimuose patyrė A.Merkel vedami krikščionys demokratai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius