-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos teisėsauga nagrinėja „painius“ Berlyne į minią įsirėžusio vyro pareiškimus

Tyrėjai bando suprasti „painius“ vyro, kuris per galimai tyčinę ataką Berlyne įsirėžė į mokinių grupę, pareiškimus, ketvirtadienį pranešė miesto merė.
Išpuolio Berlyno vieta
Išpuolio Berlyno vieta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per incidentą, įvykusį trečiadienį populiarioje prekybos gatvėje sostinės centre žuvo viena moteris – mokytoja iš Vidurio Vokietijos. Bet to, šeši žmonės patyrė gyvybei pavojingų sužalojimų, o dar trys buvo sunkiai sužeisti.

Vyriausioji Berlyno saugumo pareigūnė Iris Spranger ketvirtadienį žemės teisėkūros institucijai sakė, kad iš viso nukentėjo 29 žmonės, įskaitant 14 mokinius. Iš jų septyni kartu su dar viena mokytoja buvo paguldyti į ligoninę.

Vairuotojas, Berlyne gyvenantis 29 metų Vokietijos armėnas, buvo sutramdytas praeivių ir netrukus sulaikytas, kai jo automobilis sustojo prie parduotuvės vitrinos. Pasak Berlyno merės Franziskos Giffey, teisėsauga iki trečiadienio vakaro nustatė, kad tai buvo „labai rimtų psichologinių sutrikimų turinčio asmens siautėjimo aktas“.

Merė visuomeniniam transliuotojui RBB „Inforadio“ sakė, kad tyrėjai stengiasi nustatyti incidento aplinkybes, taip pat suprasti, kas galėjo paskatinti vairuotoją taip pasielgti. Be to, pareigūnai „mėgina... geriau suvokti jo iš dalies painius pareiškimus“, pridūrė F.Giffey.

Trečiadienį I.Spranger pranešė, kad automobilyje buvo rasta plakatų, „kuriuose jis reiškė nuomonę apie Turkiją“. Ketvirtadienį pareigūnė sakė įstatymų leidėjams, kad lieka neaišku, ar tas radinys kaip nors susijęs su incidentu. Ji pakartojo, jog niekas neprisiėmė atsakomybės už šį įvykį.

Trečiadienio vakarą vyro bute buvo atlikta krata, o jo mobilusis telefonas ir kompiuteris tebėra tikrinami, nurodė I.Spranger.

Jos duomenimis, įtariamasis 2015 metais įgijo Vokietijos pilietybę ir anksčiau tikriausiai turėjo „psichologinių problemų“. Jis buvo žinomas policijai dėl teismo procesų, susijusių su įtariamu kūno sužalojimų padarymu, neteisėtu įsibrovimu ir šmeižtu, bet ne dėl politinio ar kitokio ekstremizmo, pabrėžė I.Spranger.

Centrinės Heseno žemės vyriausybė informavo, kad nukentėję paaugliai mokosi dešimtoje klasėje Bad Arolzeno miestelyje. Vokietijoje dešimtokai paprastai būna 15–17 metų amžiaus.

Ketvirtadienį miestelyje apsilankęs žemės gubernatorius Borisas Rheinas sakė, kad mokiniai buvo išvykę į ekskursiją mokslo metų pabaigos proga. Anot gubernatoriaus, 17 grupės tos grupės dalyvių buvo parvežti namo.

Automobilis rėžėsi į pėsčiuosius netoli vietos, kur 2016 metais musulmonas ekstremistas užgrobtu sunkvežimiu įsirėžė į minią kalėdinėje mugėje ir pražudė 13 žmonių. Pasak F.Giffey, trečiadienio incidentas „vėl atvėrė gilias žaizdas ir traumas“, susijusias su tuo išpuoliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius