-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos Telekomas domėdavosi galimų darbuotojų intymiu gyvenimu

Vokietijos telekomunikacijų įmonė „Deutsche Telekom“ apie įsidarbinti siekiančius kandidatus rinkdavo labai išsamią informaciją – netgi apie jų intymaus gyvenimo ypatumus, trečiadienį pranešė verslo dienraštis „Handelsblatt“.
Jausminga porelė
Jausminga porelė / Photos.com nuotr.

Sprendžiant pagal dienraščio gautus „personalo atrankos“ dokumentus, viena šios firmos Kroatijos padalinyje norėjusi įsidarbinti moteris buvo apibūdinta kaip „labai patyrusi ir vaizduotę turinti seksualinė partnerė“.

Ši moteris „tarp draugų buvo žinoma kaip plėšrūnė, pasižyminti padidėjusiu lytiniu potraukiu“ ir „labiau vertinusi vyresnius vyrus“, – sakoma „Handelsblatt“ cituotoje ataskaitoje.

Kitoje ataskaitoje, kurią tikriausiai surašė Vokietijos užsienio žvalgybos agentūra BND, vienas kandidatas vadinamas girtuokliu, o kitas – „korumpuota žiurke“.

„Handelsblatt“ citavo neįvardytą „saugumo konsultantą“, anksčiau dirbusį „Deutsche Telekom“, kuris nurodė, jog dešimtys panašių ataskaitų buvo parengtos apie darbo ieškančius kandidatus Kroatijoje, Vengrijoje, Makedonijoje ir Slovėnijoje.

Įmonė nurodė, jog informacija apie kandidatų asmeninį gyvenimą būdavo renkama tik išskirtiniais atvejais. Tačiau šis dienraščio pranešimas sukėlė tapo dar vieną skandalu, kurie pastaruoju metu drebino šią Vokietijos bendrovę.

„Deutsche Telekom“ pripažino šnipinėjusi žurnalistus ir jos priežiūros tarybos narius, siekdama išsiaiškinti žiniasklaidai nutekintos informacijos šaltinius. Skandalai dėl šnipinėjimo pastaraisiais mėnesiais buvo kilę keliose kitose Vokietijos kompanijose, tokiose kaip „Deutsche Bahn“, „Lidl“ ir „Airbus“.

Asmeninių duomenų apsaugos klausimas Vokietijoje vertinamas ypač opiai, prisimenant piliečius plačiu mastu sekusių nacių ir Rytų Vokietijos komunistinio režimo palikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius