-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos URM iškvietė Baltarusijos pasiuntinį dėl akreditacijų atėmimo iš Vokietijos žurnalistų

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Christoferis Burgeris pirmadienį sukritikavo Baltarusijos valdžios veiksmus ir pranešė, kad Baltarusijos pasiuntinys buvo skubiai iškviestas pokalbio į ministeriją.
Protestuotojai Minske
Protestuotojai Minske / „Scanpix“ nuotr.

„Kaip jūs galbūt jau žinote, penktadienį ir šeštadienį Baltarusijoje be priežasties sulaikė visą virtinę žurnalistų ir atėmė jų akreditacijas. Dėl to Baltarusijos pasiuntinys šiandien skubiai iškviestas pokalbio į Vokietijos URM“, – žurnalistams Berlyne pranešė Ch.Burgeris.

Tarp akreditacijų netekusių žiniasklaidos atstovų yra ir Vokietijos televizijos ARD filmavimo grupės žurnalistai.

Pasak Ch.Burgerio, dėl įvykių Baltarusijoje ir valdžios veiksmų žurnalistų atžvilgiu Vokietijos ir Baltarusijos strateginės konsultacijos grupės vokiškoji pusė nusprendė sustabdyti savo dalyvavimą grupėje.

Susidarius tokiai padėčiai grupės tikslai stiprinti bendradarbiavimą politikos, ekonomikos, kultūros ir pilietinės visuomenės srityse tapo nepasiekiami, nurodė URM atstovas.

Tuo metu Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas pareiškė, kad Baltarusijos valdžia turi pradėti dialogą su savo piliečiais.

„Būtinas atviras valstybės valdžios, opozicijos atstovų ir visos baltarusių visuomenės dialogas, siekiant taikiai išspręsti šią krizę“, – nurodė S.Siebertas.

Baltarusijoje jau ilgiau kaip tris savaites vyksta protestai po rugpjūčio 9-osios ginčijamų prezidento rinkimų, kuriuos pasiskelbė laimėjęs autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Tačiau jo pagrindinė varžovė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja sako esanti tikroji jų nugalėtoja.

Rugpjūčio 30 dieną Minske vyko eilinė protesto akcija, į kurią susirinko tūkstančiai žmonių.Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) oficiali atstovė Volha Čamadanava pranešė, kad tą dieną buvo sulaikyta maždaug 140 demonstrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius