-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos užsienio reikalų ministras nemato Ukrainos Vakarų aljanse

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris ketvirtadienį pareiškė nesitikintis, kad Ukraina artimiausiu metu taps „Vakarų aljanso“ dalimi.
Frankas Walteris Steinmeieris
Frankas Walteris Steinmeieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip ir mūsų partneriai amerikiečiai, nematau Ukrainos Vakarų aljanse prognozuojamoje ateityje“, – jis sakė Austrijos dienraščiui „Kurier“, tačiau nebuvo aišku, ar jis turi omenyje Europos Sąjungą (ES), ar NATO.

F.W.Steinmeieris, planuojantis ketvirtadienį susitikti su Austrijos užsienio reikalų ministru Sebastianu Kurzu, sakė pritariantis jo pozicijai, kad Ukraina turėtų tapti neutralia valstybe – panašia į pokario Austriją.

Ukrainos naujasis prezidentas Petro Porošenka nori pasirašyti asociacijos sutarties su ES ekonominę dalį ir taip žengti pirmąjį žingsnį visavertės narystės Bendrijoje link. Toks scenarijus būtų visiškai nepriimtinas Maskvai, norinčiai išlaikyti Ukrainą buvusioje sovietinės įtakos erdvėje.

P.Porošenkos pirmtakas Viktoras Janukovyčius buvo nuverstas per gatvių protestus, kuriuos išprovokavo jo atsisakymas pasirašyti asociacijos sutartį su ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius